Ponedjeljak, 28.11.2016.

Zadarski med od kadulje šampion ‘Dalmatine 2016’


Na 7. Međunarodnom pčelarskom sajmu ‘Dalmatina 2016.’, vrijedna priznanja dobili su i pčelari s područja cetinskog kraja.
Podsjećamo, Sajam je održan u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije, u hotelu Zagreb na splitskom Duilovu.
Tijekom dvodnevnog sajma svoje proizvode izložilo je 85 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske i Poljske. Kako prošle tako i ove godine, pčelarska manifestacija održavala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Agencija za nekretnine REAL ESTATE CRO potražuje za kupca stan do 50m2 u centru SinjaAgencija za nekretnine REAL ESTATE CRO potražuje za kupca stan do 50m2 u centru Sinja.  Cijenjen ponude molimo dostaviti na KONTAKT

U Lučanima proslavljena sveta Kata

Proslava svetkovine svete Kate u Lučanima počela je u 10,30 sati procesijom s kipom sv. Kate.
Misno slavlje predvodio je fra Perica Maslać, župnik župe Gospe Sinjske uz suslavlje župnog vikara fra Filipa Budića koji poslužuje Lučane.
U propovijedi fra Perica je naglasio da smo svi pozvani hoditi po primjeru i uzoru svete Katarine za Isusom Kristom te unositi žišku svjetla u tamu ovoga svijeta dok čekamo Kristov dolazak. Misno slavlje svojim pjevanjem uljepšao je zbor ‘Sv. Kate’. Crkva je bila pretijesna da bi primila sve vjernike koji su sudjelovali u procesiji i došli na svetu misu, pa je dobar broj pratio misu iz crkvenog dvorišta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Dicmu

U utorak, 29. studenog u restoranu Sunshine u Dicmu održat će se redovna akcija dragovoljnog darivanja krvi.
Akciju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo, a održat će se u vremenu od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR