Petak, 28.11.2014.

Marin Buovac: Udruga "Alter Ego“ će dati svoj obol projektu "Zeleni Otoci“

Predstavnici udruge „Alter Ego“ iz Zadra su u više navrata sudjelovali na radnoj skupini i planu upravljanja u Bihaću, Bosanskoj Krupi i Zadru, koji je napravljen kroz EU projekt pod nazivom „Zeleni otoci“. Projekt ukupne vrijednosti 523.417,49 EUR (za HR i BiH) sufinancira Europska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. – 2013. Nositelj projekta s hrvatske strane je Javna ustanova Natura-Jadera, dok je s bosanskohercegovačke strane to Općina Bosanska Krupa. Partneri na projektu su Zadarska županija, Grad Bihać, Grad Zadar te PLOD Centar iz Bihaća. U sklopu spomenutog projekta odabrane su sljedeće zelene površine, i to: Perivoj Vladimira Nazora i Perivoj kraljice Jelene Madijevke u Zadru te Gradski park u Bihaću i Park Male Ade u Bosanskoj Krupi. Zbog neodgodivih obaveza u inozemstvu, umjesto predsjednika udruge „Alter Ego“, prof. Marina Buovca, udrugu je predstavljala zamjenica i tajnica udruge, prof. Senka Župan.
...

Sveta misa za ubijene fratre

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske večeras u 18 sati služit će se sveta misa za ubijene frate s područja Cetinske krajine (1942.-1948.).
Svetu misu predvodit će sinjski gvardijan fra Petar Klapež.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 20. godišnjice ‘Zime 94.’

Udruga Veterana 126. brigade organizira obilježavanje 20. godišnjice akcije ‘Zima 94.’, koje će se upriličiti u nedjelju, 30. studenog.
Okupljanje pripadnika postrojbi, gostiju i uzvanika bit će u 10 sati kod planinarskog doma ‘Sv. Jakov’ na Vrdovu, gdje će se upriličiti i razgledavanje izložbe ratnih fotografija 126. DP. Potom će uslijediti prevoženje do spomen križa na Maglaju. Ako vremenski uvjeti budu nepovoljni, polaganje vijenaca upriličit će se kod kapele pored Planinarskog doma, gdje će se upriličiti i prigodni govori.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Za kulturu milijun kuna manje

Na 13. sjednici sinjskog Gradskog vijeća, koja je zakazana za ponedjeljak, 1. prosinca, naći će se Prijedlog izmjena i dopuna Programa javnih potreba u kulturi za 2014. godinu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba ptica u Sinju

Udruga za uzgoj i zaštitu ptica Sinj organizirala je 3. Ornitološko prvenstvo – Specijalnu izložbu ptica faune Europe i križanaca.
Osim ptica izloženih na specijalnoj izložbi, bit će prikazane i ptice iz grupa: kanarinci boje, kanarinci stasa, egzotične ptice, grlice i golubići te papige. Ukupno 25 izlagača izložilo je oko 250 ptica.
Izložene ptice ocijenili su ornitološki suci prema prvilima Svjetske ornitološke asocijacije.
Izložba je otvorena u prizemlju zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana, a za posjetitelje će biti otvorena danas i sutra od 8 do 20 sati, te u nedjelju od 8 do 13 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR