Srijeda, 28.11.2012.

Tombola za umirovljenike

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira druženje uz tombolu.Tombola će se održavati svakoga četvrtka od 18 sati u prostorijama Kluba umirovljenika na Žankovoj glavici. Zainteresirani članovi sve informacije mogu dobiti u Udruzi umirovljenika Sinj, u ulici Put Petrovca 1 ili na broj telefona 821 262.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Anketa o razvoju Cetinskog kraja

Institut 'Ivo Pilar' provodi istraživanje o razvoju Sinja i Cetinskog kraja. U okviru istraživanja od prošlog tjedna provodi se anketa kojom se ispituje mišljenje građana o aspektima socio-kulturnog života.
Prema riječima voditeljice projekta dr. Jasne Ćurković Nimac, anketa će pokazati kako građani vide razvojne perspektive svog kraja. 'U anketi ćemo vidjeti realno stanje prilika, odnosno percepciju stanovnika o prilikama u njihovom kraju. Često je kriva percepcija ljudi o realnim mogućnostima ta koja otežava realna ulaganja, poslovne rizike, turističke novitete, tradicionalnu ponudu i sl. Ovo anketno istraživanje bi dopunilo teorijska-znanstvena istraživanja koja ćemo izraditi kada budemo radili obradu prikupljenih podataka', naglasila je dr. Ćurković Nimac.
Anketiranje građana provodit će se do Božića, a prikupljeni podaci trebali bi biti obrađeni do kraja veljače 2013. godine. U dogovoru s čelnicima gradova i općina, anketu provode studenti s područja Cetinskog kraja. Iz Instituta 'Ivo Pilar' pozivaju sve građane da izađu u susret anketarima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vlada prepolovila sredstva za ergelu

Prema prijedlogu proračuna za 2013. godinu, Vlada RH namjerava prepoloviti proračunska sredstva za Alkarsku ergelu Tako bi iduće godine iz državnog proračuna alkarski konji dobili 200 tisuća kuna, što je upola manje u odnosu na dosadašnjih 400 tisuća kuna. Za komentar smo upitali Dinka Bošnjaka, saborskog zastupnika HDZ-a i potpredsjednika VAD-a.
'Mislim da to nije korektno, budući da to nije velika stavka u proračunu. Državnoj ergeli Đakovo i Lipik povećana su sredstva skoro za 2 milijuna i 700 tisća kuna, pa nije u redu da se smanji iznos za Alkarsku ergelu, tim više što je za 2014. i 2015. taj iznos ponovno vraćen na 400 tisuća kuna. Napisat ću amandman. U petak, kada bude izglasavanje proračuna, podnijet ću amandman i tražit ću da se državna potpora za Alkarsku ergelu poveća na dosadašnjih 400 tisuća kuna', kazao je Bošnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR