Ponedjeljak, 28.11.2011.

24. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 30.  studenoga  2011. godine  (srijeda) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  17,00  sati održat će se 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 23. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti Gospodarskoj zoni Kukuzovac d.o.o. Sinja za provođenje pregovaračkog postupka javne nabave-dodatni javni radovi na izgradnji I-faze Gospodarske zone Kukuzovac,
4. Prijedlog Analize stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada Sinja u 2011. godini i prijedlog Smjernica za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja.
IZVOR: GRAD SINJ

Blagoslov oltara i krstionice u Dicmu

U prvu nedjelju Došašća, nadbiskup Marin Barišić pohodio je župu sv. Jakova u Dicmu povodom svoga pastoralnog pohoda kao i blagoslova oltara, krstionice i ambona.
 Velika svečanost započela je pozdravom župnika don Vlade Strikića. Nakon uvodnih riječi, nadbiskup je blagoslovio vodu u krstionici s kojom je nakon toga blagoslovio sve vjernike.

U svojoj homiliji, koju je izrekao s nove propovjedaonice, biskup je naglasio da je tijekom ovogodišnjeg Došašća važno za svakoga vjernika ostati budnim i pripravnim za Isusov dolazak. Nažalost, obasuti svakodnevnim reklamama u kojima se božićno vrijeme svodi isključivo na konzumerizam i čestitanja 'nekih blagdana i praznika' zaboravljamo koje to blagdane jedni drugima uopće i čestitamo. Slikovito je nadbiskup opisao kako smo svi na ovome svijetu samo u prolazu i da je potrebno stalno težiti za Bogom, vjerom i ljubavlju: čovjek pita rabija gdje mu je namještaj u kući na što mu on odgovara protupitanjem 'A gdje je tvoj?'. Čovjek odgovara da je on tu samo gost i u prolazu. 'Upravo tako, i ja sam samo u prolazu', reče rabi. Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U sinjskoj sportskoj dvorani jučer su odigrane utakmice 9. kola UMN Sinj.
SWISS BOYS – KAMEN BULJAN NINO TERM 2:1 (2:0)
C.B. RODA – AZRA 1986 1:0(1:0)
JUKIĆ DAM – TORCIDA OTOK C.B. LITRE 1:2 (0:1)
MNK SUTINA – Š.D. BRANITELJ 2:6 (1:1)
IKO PROMET – Š.D. DICMO KLESARSTVO 3:2 (1:1)
MNK SATRIĆ CASPER – BRNAZE 2:3 (1:2)


Trilj Pršut Voštane - Hrvatski dragovoljac 29:33

Odbojkašice Marina Kaštela II pobijedile su Sinj rezultatom 3-1 u setovima i tako preuzele prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

IZVOR: WWW.FERATA.HR