Subota, 28.11.2009.

Obavijest

Cijepljenje zdravstvenih djelatnika protiv svinjske gripe počelo  je u sinjskoj ispostavi Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo. u Sinj je preraspodijeljeno 900 doza besplatnog cjepiva koje je  podijeljeno obiteljskim liječnicima, koji će u ponedjeljak početi sa cijepljenjem ranjivih skupina.

Obavijest

Udruga Srma Sinj danas u palači Tripalo do 12 sati provodi  dvije akcije: Podizanje svijesti o potrebi angažiranja cijele zajednice u borbi protiv nasilja u društvu, a posebno u obitelji, također prodajom adventskih vjenaca i cvjetnih aranžamana uključili su se u humanitarnu akciju za pomoć Mariju Efendiću

Obavijest

Počela je svinjokolja u Cetinskom kraju, iz veterinarskih stanica podsjećaju na obavezu trihineloskopskog pregleda mesa.

15 .obljetnica vojne akcije “Zima 94”

U organizaciji veterana Domovinskog rata 126. brigade sutra, 29. studenoga, će se na Dinari obilježiti 15 .obljetnica vojne akcije “Zima 94”.Okupljanje je u 10 sati kod planinarskog doma Sv. Jakov na Vrdovu potom će se kod križa na vrhu Maglaja položiti vijenci u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i održati prigodno prisjećanje na ovu iznimno značajnu vojnu akciju OSRH. U ime NGSOSRH svečanosti će nazočiti general bojnik Mirko Šundov.

Blagdan Svete Kate

Mještani Lučana trodnevnicom se  pripremaju za proslavu blagdana Svete Kate, zaštitnice mjesta. Vanjska proslava blagdana bit će u nedjelju. Svečano misno slavlje s procesijom u 10,30 predvodit će župni vikar fra Frano Pupuć Bakrač.

Skup dermatologa Dalmacije.

U sinjskoj restauraciji Galerija danas se održava zanimljiv skup dermatologa Dalmacije. Na ovoj radionici sudjeluje dvadesetak liječnika i drugih stručnih suradnika. Tema radionice je stručno uljepšavanje lica i tijela s novim sredstvima i metodama iz ove zdravstvene specijalizirane cjeline.

Sport

Alkar u svojoj dvorani u utakmici A2 lige večeras u 19,30 sati igrati će sa ekipom Pet bunara iz Zadra, a u 20 sati u natjecanju iste lige u Solinu će se sastati domaći Solin i Cetina Trilj. 
U prvoj dukat rukometnoj ligi sastaju se Županja i Trilj Pršuti Voštane, a Krilnik će u Splitu biti domaćin Kamičku u drugoj ligi, dok je Orkan domaćin ŽRK Sinj.