Petak, 28.11.2008.

ODRžANO PREDSTAVLJANJE KNJIGE DR. ZDRAVKA TOMCA

U prepunoj samostanskoj dvorani Gospe Sinjske sinoć je predstavljanja knjige dr. Zdravka Tomca "Obraćenje-od ateiste do vjernika". Pozdravne riječi dobrodošlice uputili su predsjednik ogranka Matice Hrvatske fra Mirko Marić i gvardijan fra Bože Vuleta. U glazbenom dijelu večeri novu pjesmu o Gospi Sinjskoj Dinka Baraća, pjevali su sinjski glazbenici Inga šarić i Joško Delić.

RADIONICA "ORGANIZACIJA VOLONTERSKIH AKTIVNOSTI"

''Udruga Srma iz Sinja održala je edukativnu radionicu na temu ''Organizacija volonterskih aktivnosti'' za organizatore volontiranja i mlade volontere. Radionica je realizirana kao dio projekta ''Cjeloživotno volonterstvo'' čiju provedbu financiraju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Grad Sinj.
Besplatna radionica održana je u gradskoj vjećnici Grada Sinja u četvrtak 27.11.2008.g. u vremenu od 16 - 20 sati.
Ciljevi radionice bili su:
omogućiti stjecanje novih znanja, jačanje sposobnosti i vještina različitih dionika za organizaciju volontiranja
predstaviti sudionicima:
faktore koji utječu na volontiranje
načine / metode učinkovite organizacije volontiranja
zakonski okvir volontiranja
Interaktivnoj radionici s praktičnim radom u grupama nazočilo je 35 sudionika, među kojima je bilo 15 predstavnika udruga i organizacija s područja Grada Sinja i Vrlike (UTIS, Klub žena liječenih na dojci, Voluntas bona i Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti Sinj, Caritas, Fond Gospe Sinjske, Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez iz Vrlike) i 20 učenica 3. srednjih škola u Sinju.
Riječ je o učenicama koje su se za volonterstvo zainteresirale tijekom 20 prezentacija koje je udruga Srma tijekom studenog održala u 3. razredima svih četiriju srednjih škola u Sinju, obuhvativši pritom 418 učenika, a s ciljem edukacije mladih o civilnom društvu i volonterstvu, te popularizacije volonterstva kao društveno vrijedne aktivnosti.
Mladi volonteri će se već ovaj vikend priključiti akciji dijeljenja letaka ''Dosta je, neću nasilje!'' kako bi svoju spremnost pokazali na djelu, a 4 najvrjednije volonterke Srma nagrđuje odlaskom na bal volotnera koji će se održati 4.12. dan uoči međunarodnog dana volontera u hotelu Le Meridien Lav.''

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon Udruge SRMA 661-661 ili na mobitel 095/8272-501.

SVETA MISA ZADUšNICA

Večeras, 28. studenoga, će se, s početkom u 18 sati, u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služiti sveta misa zadušnica za pobijene fratre iz Cetinskog kraja. U drugom svjetskom ratu i poslije njega ubijena su 44 fratra iz Provincije, a među njima bilo je 19 fratara rodom ili po službi u Cetinskom kraju. Misno slavlje predvodit će provincijal presvetog otkupitelja fra željko Tolić.

OBAVIJEST

Sutra, 29. studenoga, će se na predjelu iznad Ravnog Vrdova otvoriti planinarski dom Sv. Jakov-Bitelić, kojega je izgradilo planinarsko društvo iz ovog naselja. Svečanost počinje u 11 sati blagoslovom kamena temeljca, kapelice Svetoga Jakova i blagoslovom Doma. Organizatori pozivaju sve planinare i druge ljude da se pridruže na ovom slavlju. Organizirana je glazba uživo i bogata gastronomska besplatna ponuda.

KINO DANAS

U sinjskom kinu od 18 sati prikazuje se akcijski film "Smrtonosna utrka", a u 19,45 američki film "Pljačka".

OBAVIJEST

Udruga Hrvatskih branitelja "Veterani 126. brigade-Sinj" pozivaju sve hrvatske branitelje, pripadnike 126. brigade i stanovnike Cetinskog kraja na svečano obilježavanje 14. godišnjice vojne akcije "ZIMA 94". Obljetnica će se održati kod spomen križa na Maglaju u nedjelju, 30. studenoga, s početkom u 11 sati.

MLADA MISA FRA TINA LABROVIćA

U nedjelju, 30. studenoga, svoje mladomisničko slavlje imat će fra Tino Labrović. Mladu misu služit će u 11 sati u svetištu Gospe Sinjske. Trodnevnica mladoj misi počela je jučer i održava se od 18 do 19 sati i 30 minuta.

SPORT

Alkar sutra, 29. studenoga, u 19.30 sati igra vrlo važnu utakmicu A1 košarkaške lige. U svojoj dvorani dočekuje Dubravu.

Junak u posljednjem kolu ovog dijela 2. HNL igra sutra, 29. studenoga, u 13.30 sati na Gradskom stadionu protiv Trogira.

Derbi druge rukometne lige jug između prvoplasiranog Matkovića 1963 i drugoplasiranog Kamička igra se u Sinju u nedjelju u 18 sati.

KRONIKA 92

PP SINJ, 27.11.2008.g., na širem sinjskom području su zatečeni tridesetsedmogodišnjak i pedesettrogodišnjak, od kojih su oduzete lovačke puške. Protiv navedenih je podnesena KP iz čl.258. /Protuzakoniti lov/ KZ-a.
IZVOR: PU SD