Srijeda, 28.11.2007.

VIJESTI IZ HRVACA

Na natječaj za izgradnju objekata u industrijskoj zoni «Vukove stine» u Hrvacama javilo se devet pravnih subjekata koji su voljni ulagati u tu industrijsku zonu. Gradnja prvih objekata na 150.000 kvadrata zemljišta trebala bi početi u idućoj godini rekao je načelnik općine Dinko Bošnjak. U najavljenim objektima, tvrdi načelnik, zaposlenje bi moglo naći 100-njak nezaposlenih osoba.

OBAVIJEST

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva u prostorijama Hravtske gospodarske komore u Splitu održava predavanje o provedbi mjere 3 - SAPARD programa «Razvoj ruralne infrastrukture». Programom se želi predstavnike općina i gradova s do 10 tisuća stanovnika i potencijalne korisnike informirati o mogućnostima, pravima i obvezama za korištenje predpristupne pomoći iz programa za poljoprivredu i ruralni razvoj EU-a.

"BOžIćNO-NOVOGODIšNJI PROGRAM"

U Sinju je počelo ukrašavanje gradskih ulica i trgova prigodnim božićno - novogodišnjim ukrasima. Pročelnik gradskog Odjela za društvene djelatnosti željko Sesardić kazao je da je Grad ove godine u kupnju novih i popravak starih ukrasa utrošio oko 15 tisuća kuna. Izrada «Božićno novogodišnjeg programa» za kojeg je zadužen upravo Odjel društvenih djelatnosti završen je, a događanja počinju u petak predstavom splitskog Gradskog kazališta mladih «čovik zvir i kripost».

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJUU vojarni «Kula» danas do 14 sati se održava akcija dobrovoljnog darivanja krvi za ročne vojnike, djelatne vojnike 12. kampa selekcijske obuke te djelatne vojne osobe. Akcija je organizirana u suradnji s Transfuzijskim odjelom Kliničkog bolničkog centra Split.

SPORT

Danas s početkom u 14 sati u Otoku se igra prvi susret posljednjeg kola 4. HNL jug između OSK-a i Postira. Svi ostali susreti su na rasporedu u nedjelju.

Na održanom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu koji je održan ovog vikenda u Sinju prvo mjesto u kategoriji seniora osvojili su na 9 tisuća metara kod mušakaraca Zoran žilić član AK Kvarner, a na 6 tisuća metara kod žena najbolja je bila Ana Schvartz iz AK Sinj. Prvenstvo je održano u organizaciji AK Sinj.