Utorak, 28.11.2006.

BLAGOSLOV KRIžA NA MAGLAJU

Incijativni odbor za postavljanje križa na Maglaju pozvao je sve hrvatske branitlje da u subotu, 2. prosinca, dođu na Dinaru područje Vrdovo gdje se blagosliva veliki kameni križ postavljen na brdu Maglaj. Križ je postavljen u spomen na sve poginule hrvatske branitelje na Dinari, a povodom akcije Hrvatske vojske «Zima 94» koja je krenula upravo s tog mjesta. Okupljanje je oko 11 sati kod križa Maglaj.

PLAćE NAKON DEBLOKADE RAčUNA

Radnici Dalmatinke Nove ni do 28. studenoga nisu dobili zaostale plaće za mjesece rujan i listopad. Na posljednjem sastanku Gospodarsko socijalnog vijeća postignut je dogovor između sindikata, poslodavaca i GSV-a kako će se krenuti u detaljne analize bolovanja u tvornici Dalmatinka. Prema riječima dožupanice Anđelke Vuko postoji mogućnost kako će radnicima koji su već duže vrijeme na bolovanju poslodavac ponuditi otpremnine. što se tiče isplate zaostalih plaća dogovoreno je kako će isplata krenuti poslije deblokade računa.

TRIBINA O UZGOJU LJEKOVITOG BILJA



U organizaciji Poduzetničkog centara Sinj i Referalnog centra za zadruge Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, jučer u Gradskoj vijećnici održana je tribina na kojoj su se razmotriti mogućnosti osnivanja stanice za otkup ljekovitog bilja i njegovog uzgoja na širem području Dalmatinske Zagore. Cilj tribine je potaknuti nezaposleno stanovništvo za uzgoj ljekovitog bilja, osobito branitelje za osnivanje zadruga hrvatskih branitelja. Od resornog Ministarstva zadruge mogu koristiti jednokratne novčane potpore u iznosu od stotinu i pedeset tisuća kuna, što bi mogao biti početni kapital za početak rada. Tribina se odazvao veći broj naših sugrađana koji su se mogli upoznati sa mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja u proizvodnji ljekovitog bilja. Stjepan Jelić, predsjednik Referalnog centra za zadruge Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Mladen Rešetić, koordinator za ljekovito bilje održali su vrlo zanimljivu tribinu nakon koje su odgovarali na mnogobrojna pitanja vezana za mogućnost uzgoja ljekovitog bilja u našem kraju.

"NOć STUDENATA CETINSKE KRAJINE"

Udruga "Studenti Cetinske krajine" organizira NOć STUDENATA CETINSKE KRAJINE-BRUCOšIJADU CETINSKIH STUDENATA 30. studenog 2006.godine u klubu "The Best". Prisutne će zabavljati naš Cetinjanin Siniša Vuco koji će ujedno i predstaviti svoj novi album.
Osim studenata očekujemo i sve ostale Cetinjane koji žive u Zagrebu i mnogobrojne prijatelje iz drugih krajeva Hrvatske.
Ovo je samo jedan od projekata u nizu u organizaciji mladih Cetinjana u Zagrebu.

SVE AUTOBUSNE LINIJE PROMETUJU PO VOZNOM REDU

Stanje na sinjskom kolodvoru jutros je redovito kako su nas informirali iz tvrtke Autoprijevoz. Sve linije prometuju po voznom redu, a voze autobusi zagrebačke tvrtke Herz-tours koji je, napomenimo, temeljem javnog natječaja iznajmio svoja vozila Autoprijevozu. Ipak nakon usvajanja Nacrta Ugovora o rekonstruiranju i konsolidaciji Autoprijevoza već sutra bi linije ponovo trebao preuzeti strateški partner Promet Makarska.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima, danas i sutra od 08,00 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području naselja Ruda Velika: zaseoci Bitunjac, Tadić, Kamber, Akrap i Paleško i Grab Svinjača te potrošači u naselju Ruda Mala, zeseoci Projić, štrlje i Tadić.

Zbog radova HEP-a bez struje sutra od 8 do 11 biti će potrošači u Hrvacama zaseoci Radani i Paladini te Zelovo Sinjsko i Splitsko, a od 8 do 14 sati također sutra biti će Alebići u Hrvacama, Satrić, Peruća, Potravlje i Maljkovo.