Četvrtak, 28.10.2010.

Na natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području GZK, na području cijele I faze izgradnje zone stigle ponude "Mils Mljekara Sinj "d.o.o. i obrta "Klis-Mont"

Povjerenstvo za provedbu Natječaja za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području GZK, na području cijele I faze izgradnje zone otvorilo je  ponude prispjele na natječaj za prodaju/pravo građenja građevinskog zemljišta na području GZK. Kako nam je rekla dogradonačelnica Elena Perković-Paloš na natječaj su pristigle dvije ponude  i to ponuda tvrtke "Mils Mljekara Sinj" d.o.o. i obrta "Klis-Mont". Namjera Milsa investitora je da u roku od dvije godine izgradi mljekaru za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda. Salford je tvrtka koja se bavi upravljanjem izravnim investicijama, korporativnim financiranjem te investicijskim bankarstvom. ...

Sport

Nakon četiri godine mandata Uprava Zajednice sportskih udruga grada Sinja održala je redovitu izbornu skupštinu. Predstavnici klubova raspravljali o radu proteklom razdoblju i birali novo vodstvo Udruge. Za predsjednika je ponovno izabran gradonačelnik Ivica Glavan.

Pred nama je iznimno zanimljiv i sadržajan sportski vikend iz kojeg najavljujemo: sutra, 29. listopada, će se u sinjskoj dvorani s početkom u 19,45   sati odigrati utakmica rukometnog kupa između ŽRK Sinja i ŽRK Kaštela.

U subotu Junak igra utakmicu protiv Pomorca iz Kostrene, a 20,45 sati u sinjskoj dvorani igra se susret 4. kola A1 košarkaške lige između Alkara i Darde iz Osijeka. Ova utakmica ima i posebni značaj jer će nakon 15-ak godina biti izravni košarkaški TV prijenos utakmice iz Sinja. Utakmicu će prenositi izravno kanal SPORT KLUB , a svi oni koji neće moći nazočiti ovom velikom događaju utakmicu Alkar-Darda mogu pratiti na ovom kanalu pomoću MAX TV-a, uz napomenu kako je ovaj kanal što se tiče košarke zakupio sva važnija hrvatska košarkaška natjecanja ove sezone.

Općinski sud u Sinju donio presudu kojom se tvrtci Autoprijevoz Sinj nalaže da Antu Buljana u roku 8 dana vrati na poslove vozača autobusa

Općinski sud u Sinju donio je  presudu kojom se  tvrtci Autoprijevoz Sinj nalaže da Antu  Buljana u roku 8 dana vrati na poslove vozača autobusa. Podsjetimo, Ante Buljan   predsjednik sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj 17. ožujka ove godine dobio je otkaz ugovora o radu zbog skrivljenog ponašanja radnika, odnosno da je pod „plaštom“ sindikalnog rada i brige za radnička prava nanio veliku i gotovo nemjerljivu financijsku štetu Autoprijevozu. Sud je otkaz ugovora o radu ocijenio nedopuštenim pa stoga radni odnos Buljanu nije ni prestao – stoji u presudi

180. obljetnica župe Gala-Gljev

Na svetkovinu Svih Svetih 01. studenoga župa Gala-Gljev slavi 180. obljetnicu. Tim povodom danas u tamošnjoj crkvi od 17 sati počinje trodnevna  duhovna obnova. Krunicu i svetu misu predvodi fra Petar Gulić. Sveta ispovijed za župljane bit će u nedjelju od 16 sati, a procesiju i svečanu svetu misu na sam blagdan predvodit će splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. Marin Bariš

Obavijest

Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske raspisalo je natječaj za nove marijansko-duhovne skladbe za klape. Nove skladbe treba dostaviti na adresu Svetišta: za Umjetnički odbor Festivala “Klape Gospi Sinjskoj“ Fratarski prolaz 4 Sinj, do 01. prosinca 2010 godine.

Predstavljanje knjige prof. Josipa Danolića

U povodu Mjeseca hrvatske knjige, danas, 28. listopada, u 18 sati u gradskoj knjižnici održat će se predstavljanje knjige prof. Josipa Danolića „Bila je to zaparavo Marta“.

Obavijest

Udruga Srma po 8. put organizira akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju fra Ante Sekelez u Vrlici i druge građane u potrebi.
Prikupljanje se obavlja u u prostoru  kod kina od ponedjeljka do petka od 17 do 19 sati, te subotom od 10 – 12 sati.

Obavijest

Udruga gljivara “Sunčanica” Sinj organizira 9. centralnu izložbu gljiva u Galeriji Galiotović, u subota 30. listopada i to od 10 do 13 sati.

Obavijest

Sinjsko pučko kazalište priključilo se  akciji u prikupljanja pomoći za Žanu Lelas. Sutra  29. listopada u vrličkom kinu održat će predstavu Fadila Hadžića „Državni lopov“.

Stanje na cestama


Od 11 sati, dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, u smjeru Rijeke, otvorena je za sva vozila, nakon slabljenja bure.

Dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je također za sva vozila, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) od Novog Vinodolskog do Karlobaga, zabrana je prometovanja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila, te vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupinu).

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Jastrebarsko, od 15. +500 do 17. +700 km, prometuje se dvosmjerno.

Zatvorena je državna cesta D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.


Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, u petak (29. listopada) je od 15 do 23 sata, te u ponedjeljak na sam blagdan Svih Svetih (1. studenog) od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

SAVJETI ZA VOŽNJU PO MOKRIM I SKLISKIM KOLNICIMA:
1. PROVJERITI STANJE GUMA I METLICA BRISAČA
2. UKLJUČITI KRATKA SVJETLA BEZ OBZIRA NA VIDLJIVOST (od 31. listopada, u zimskom razdoblju, ona su obavezna)
3. SMANJITI BRZINU VOŽNJE
4. DRŽATI PROPISANI SIGURNOSNI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO KOD VOŽNJE U KOLONI
5. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA
6. VOZITI OPREZNIJE

SAVJETI ZA VOŽNJU PO POLEDICI ILI ZASNIJEŽENOM KOLNIKU:
1. NE KRETATI NA PUT BEZ PROPISANE ZIMSKE OPREME (4 zimske gume ili 4 ljetne s min utorom profila od 4 mm i u prtljažniku lancima za snijeg za pogonske kotače. U Hrvatskoj zimski uvjeti nastupaju sa snijegom na kolnicima).
2. UPALITI DNEVNA ILI KRATKA SVJETLA (početkom računanja zimskog vremena (31. 10.) ona su obavezna).
3. IZBJEGAVATI NAGLA KOČENJA I UBRZANJA ILI NAGLE POKRETE UPRAVLJAČEM.
4. DRŽATI RAZMAK IZMEĐU VOZILA, OSOBITO U VOŽNJI U KOLONI.
5. POSEBNO OPREZNO VOZITI PREKO MOSTOVA I VIJADUKATA.
6. SLUŠATI RADIO ILI SE RASPITATI U HAK-u (01/4640800) O PROMETNICAMA NA KOJIMA NAMJERAVATE VOZITI.
IZVOR: HAK