Srijeda, 28.10.2009.

Jedna osoba sa šireg sinjskog područja primljena je jučer na zarazni odjel Kliničke bolnice u Splitu sa potvrđenom dijagnozom nove pandemijske gripe

Jedna osoba sa šireg sinjskog područja primljena je jučer na zarazni odjel Kliničke bolnice u Splitu sa potvrđenom dijagnozom nove pandemijske gripe potvrdio je voditelj zaraznog odjela dr Nikola Bradarić. Kako doznajemo nije ovo izolirani slučaj oboljenja u Sinju, prema informacijama koje smo dobili iz epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u sinjskim osnovnim školama također su zabilježeni slučajevi oboljenja.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo poslao je svim školama u Hrvatskoj upute o postupanju tijekom predstojećeg vala pandemijske gripe, a osim organiziranja karantena po školama, HZJZ ovoga puta najavljuje i mogućnost zatvaranja škola u područjima s velikim brojem oboljelih. Služba za epidemiologiju HZJZ-a prati kretanje gripe na području Hrvatske, te će u slučaju pojave teških simptoma bolesti ili drugih epidemioloških razloga predlagati Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva i eventualno zatvaranje škola. Prema sadašnjoj epidemiološkoj situaciji, gdje se većinom radi o blagim oboljenjima bez komplikacija, to neće biti potrebno. Može se dogoditi da će zbog velikog izostanka učenika i nastavnika koji su bolesni doći do spontanog prekida nastave–najavljuje školama HZJZ.
Prve doze cjepiva protiv nove pandemijske gripe stići će u prosincu, dok će se sa cijepljenjem protiv  sezonske gripe početi, kao i dosada, u studenom.

Obavijest

Grad Sinj počinje s isplatom novčane pomoći za ogrjev korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb. Županija  Splitsko–dalmatinska osigurala je sredstva u iznosu od 950,00 kuna po nositelju pomoći. Isplata će se vršiti uz predočenje osobne iskaznice u zgradi Gradske uprave, soba br. 37, od 12,00 do 15,00 sati.

Izbori za predstavnike u učenička vijeće Županije

Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Cetinskog kraja u birali su svoje predstavnike u učenička vijeće Županije. Osnovnoškolce s područja Cetinskog kraja predstavljat će Jelena Grčić učenica 8a iz OŠ Ante Starčevića Dicmo, dok je za predstavnika učenika srednjih škola izabran učenik Marko Jelinčić iz Tehničko industrijske škole Ruđera Boškovića.

'Mjesec hrvatske knjige'

Tijekom manifestacije 'Mjesec hrvatske knjige', od 15. listopada do 15. studenoga, u sinjskoj Gradskoj knjižnici su tzv. dani oprosta kada se ne naplaćuje zakasnina za knjige koje nisu vraćene u roku.

Obavijest

U organizaciji Kluba Sinjana u Zagrebu i Ogranka Matice Hrvatske Sinj, danas 28. listopada, u 19,00 sati u dvorani Matice hrvatske u Zagrebu bit će predstavljena knjiga “ Sinj-pregled povijesti“ autora profesora Martina Vrgoča. O knjizi će govoriti prof. Stjepan Bekavac, Joško Kontić, fra Mirko Marić i sam autor.