Utorak, 28.10.2008.

IZABRAN IZVOđAč RADOVA ZA IZVOđENJE RADOVA NA IZGRADNJI KOMUNALNE INFRASTRUKTURE 1. FAZE GZ KUKUZOVAC

Nadzorni odbor Gospodarske zone Kukuzovac odabrao je najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na izgradnji komunalne infrastrukture dijela 1. faze Gospodarske zone. Izvođač će biti "Poduzeće za ceste" Split. Radovi se odnose na izgradnju prometnica u dužini od 3,7 kilometara unutar kojih se nalazi sva ostala komunalna infrastruktura kao što su odvodnja, vodoopskrba, elektro i telefonska mreža te javna rasvjeta. Radovi su vrijedni 23 milijuna 784 tisuće 582 kune, s PDV -om.
Izvođač će biti uveden u posao nakon proteka roka mirovanja od 12 dana, a radovi bi trebali biti gotovi u roku od 8 mjeseci.

RADIONICE I PREDAVANJA U ORGANIZACIJI UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti "Novi put" započela je ciklus interaktivnih predavanja i radionica za učenike šestih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola s područja Grada Sinja.
Predavanjima i radionicama, u naredna tri tjedna, obuhvatit će se po jedan šesti iz svake osnovne i po jedan prvi razred iz svake srednje škole. Sa svakim će se razredom raditi po tri puta u okviru tjednog sata razredne zajednice.
Glavna tema predavanja i radionica je "Rješavanje svakodnevnih problema i opiranje pritiscima za uzimanje droga".
Ciljevi su izgradnja što negativnijeg stava djece i mladih prema uporabi sredstava ovisnosti, senzibiliziranje djece i mladih da ovakva ponašanja smatraju neprihvatljivima, visokorizičnima i štetnima, te podizanje razine međuljudskih odnosa i kvalitete komunikacije u odnosima učenik-učenik, učenik-roditelj i učenik-profesor.
Projekt "Sinj-grad zdrave mladeži" udruge "Novi put" provodi se uz potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a izvode ga članovi udruge "Novi put".

RADNICI DALMATINKE NOVE NAKON ZAHTJEVA ZA INSPEKCIJSKI NADZOR ZBOG UVJETA RADA POSLANI NA KRAćI ODMOR

Radnici Dalmatinke Nove ponovno ne rade. Nakon što je Nezavisni sindikat uputio poziv Državnom inspektoratu za zaštitu na radu za inspekcijskim nadzorom u tvrtci jer se pogoni ne griju, a radnice pobolijevaju, poslodavac je odlučio radnike poslati na kraći odmor. Kako smo doznali u razgovoru sa Gianfrancom Ladinijem vlasnikom tvrtke radnici na račun tvrtke neće nekoliko dana raditi zbog tehničkih problema odnosno dok se ne stvore uvjeti za ponovan rad u tvrtci.
Na upozorenja sindikata da će ponovno pokrenuti stečajni postupak ukoliko plaće ne budu isplaćene do kraja mjeseca Ladini kaže kako će tvrtka napraviti sve da radnici do petka dobiju zaostalu plaću.

U VRLICI POčINJE ASFALTIRANJE 18 000 m2 GRADSKIH ULICA


FOTO: Filip Ratković

U Vrlici je u tijeku asfaltiranje 18 000 četvornih gradskih ulica za koje će se utrošiti oko 10 milijuna kuna. Iz Gradskog poglavartva Vrlike doznajemo da će se osim samih ulica urediti i nogostupi te javne površine. Najviše sredstava uložilo je ministarstvo Regionalnog razvoja, županijska uprava za ceste te grad Vrlika. Radove će biti završeni za nekoliko dana, a izvođač su županijske ceste Nadcestarija Sinj.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" sutra, 29. listopada, će započeti sa izvođenjem stambene deratizacije u općini Otok. Deratizacija će se izvršiti antikoagulatima I i II generacije i potrajati će nekoliko dana. Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na 701-400.

OBAVIJEST

Odlukom sinjskog Poglavarstva, na dan državnog blagdana Svi sveti-1. studenoga, prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima, mogu raditi u vremenu od 7,00 do 13,00 sati.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još večeras se prikazuje glazbena romantična komedija "Mamma mia", koja je temeljena na najvećim hitovima nekad svjetski popularne grupe ABBA. Priča je to o mladenki, njezinoj majci i trojici potencijalnih očeva. Film počinje u 19 sati i 30 minuta.

SPORT

Sutra, 29. listopada, će se u 20 sati u prostorijama kluba na Gradskom stadionu održati redovita godišnja Skupština Nogometnog kluba Junak. Za skupštinu je predloženo 10 točaka dnevnog reda od kojih izdvajamo točku o Odluci o početku preoblikovanja Udruge NK Junak Sinj u športsko dioničko društvo.

U četvrtak, 30. listopada, počinje i obilježavanje 10-te godišnjice rada i djelovanja rukometnog kluba "Kamičak". Na turniru koji počinje u 16 sati sudjeluju "Karlovac", "Split" i domaćin "Kamičak".