Petak, 28.10.2005.

VLASNICI šTANDOVA PODMIRILI DUG ZA KORIšTENJE JAVNIH POVRšINA

Vlasnici svih trenutno postavljenih štekata na području Grada Sinja podmirili su sva dugovanja da bi ponovno mogli ishoditi rješenje za privremeno korištenje javnih površina. Na taj način je Grad kako nas je izvjestila pročelnica Odjela za komunalne djelatnosti Ivana Majić uprihodovao cca 100.000,00 kuna.

Ipak, dio ugostitelja koji nije podmirio svoje obveze s osnove korištenja svojevoljno je uklonio štekat sa javne površine dok je dio štekata koji vlasnici nisu htjeli osobno ukloniti uklonilo komunalno redarstvo.

Iz Gradske uprave ističu kako -sukladno odredbama iste odluke i nadalje se nova rješenja neće izdavati vlasnicima ugostiteljskih objekata dok se ne podmire sva prethodna dugovanja, a ukoliko netko postavi štekat bez rješenja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Grad će provesti postupak uklanjanja istih putem komunalnog redarstva.

VIJESTI IZOTOKA

Općina Otok u završnoj je fazi elektrifikacije svoga mjesta, naime građevinski radovi objekta 35 kilovoltne stanice u Rudi su gotovi, a u tijeku su radovi za kabeliranje mreže- ističe načelnik Općine Otok Branko Samardžić

Nakon žalbenog roka na objavljeni natječaj novog dijela županijske ceste od Hipodroma do Otoka za 10 - tak dana trebali bi početi i radovi na cesti. Sredstva za cestu osigurala je županija. Prema nekim naznakama nova cesta bi bila u funciji već za nepuni mjesec dana.

OBAVIJEST IZ UHBDDR-a SINJ

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata organizira putovanje na obljetnicu Grada Vukovara. Polazak će biti iz Splita u četvrtak 17. studenoga od 21 sat. Plan organizatora je posjetiti gradove đakovo, Osijek i Ilok. U Vukovaru će predstavnici Udruge položiti vijence i zapaliti svijeće pred spomenikom branitelja. Detaljnije informacije i upis zainteresiranih kod predsjednika sinjskog ogranka UHBDDR-a Ante Smolje ili na mobitel 091/539-14-72.

NATJEčAJ ZA STIPENDIJE U OPćINI OTOK

Općina Otok objavila je natječaj za učeničke i studentske stipendije za akademsku godinu 2005/2006. Tako se na raspisani natječaj mogu prijaviti svi zainteresirani studenti i zainteresirani učenici. Svi zainteresirani moraju dostaviti, domovnicu, potvrdu o upisu, potvrdu o prebivalištu te prosjek ocjena prethodne godine obrazovanja.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TIJARICI

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Tijarice, organiziraju akciju darivanja krvi u ponedjeljak 31.listopada.

Akcija će se upriličiti u osnovnoj školi Tijarica od 9 do 13 sati. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se odazavou ovoj akciji te daruju krv onima kojima je najpotrebnije.

IZLOžBA GLJIVA

Gljivarska udruga "Sunčanica" sutra, 29. listopada, u Domu mladih organizira izložbu gljiva. Degustacija, edukacija i ugodno druženje sa izloženih od 50 do 70 vrsta gljiva sa našega područja biti će prigoda gljivarima i ljubiteljima prirode da razmjene iskustva i nauče nešto novo o gljivama. Druženje u domu mladih biti će od 10 do 13 sati.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE" SINJ

Obaviještavaju se korisnici grobnih mjesta na groblju svetoga Frane u Sinju,a posebno u starom dijelu groblja da prijave svoja grobna mjesta i usklade ih sa evidencijama pogrebnog servisa "Vodovod i čistoća", kako bi se izbjegle sve nesuglasice oko pravnog korištenja grobnih mjesta.

ISPLATA NOVCA ZA OGRJEV

Isplata novca za ogrjev koju je osigurala Splitsko-dalmatinska županija u tijeku je u Gradu Sinju te Općinama Hrvace i Otok. Pomoć se može predignuti u Gradskim i Općinskim upravama, a primatelji pomoći dužni su pri preuzimanju novca ponijeti osobnu iskaznicu te zadnji odrezak primljene pomoći za uzdržavanje.

IZLOžBA SLIKA DUBRAVKE BABIć

U Galeriji Galiotović od jučer je postavljena izložbe slika zagrebačke akademske slikarice Dubravke Babić, naziva "Korida".

VRIJEME

Jutro u Sinju je prohladno i maglovito. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 9 stupnjeva Celzijevih dok magla smanjuje vidljivost na 100 metara. U nastvaku dana sunčano i toplo s temperaturom zraka do 22 stupnja Celzijeva.