Četvrtak, 28.10.2004.

VOZAč KOJI JE POGINUO U IRAKU JE DALIBOR BURAZOVIć

Nakon 4 dana ipak potvrđena informacija o identitetu vozača koji je poginuo u Iraku.Vozač je Dalibor Burazović, kojega je indenificirala njegova sestra Daliborka šoljić.

DR. SLAVKO SAKOMAN U SINJU

Grad Sinj od danas je domaćin dvodnevnog interdisciplinarnog skupa pod nazivom Promicanje zdravlja i sprečavanje zlouporabe sredstava ovisnosti o kojem će govoriti prof. dr. Slavko Sakoman...
...

POTICAJI ZA SADNJU VIšEGODIšNJIH NASADA

Gradsko Poglavarstvo grada Trilja pokrenulo je inicijativu za sadnju višegodišnjih nasada voćaka i vinove loze uz plaćanje građana za trećinu cijene sadnice, a ostali dio financirali bi Grad Trilj i županija Splitsko-dalmatinska.

Minimalne gospodarske površine za sadnju višegodišnjih nasada su cca 2000 metara kvadratnih, a za vinovu lozu 1000 sadnica. Poziv je otvoren do 30,studenoga ,a sve ostale informacije mogu se dobiti u zgradi gradske uprave u Trilju ili na tele. 831-135,831-030

BLAGDAN SVIH SVETIH

Blagdan svetkovine Svih Svetih je službeno i neradni dan . U ponedjeljak se obilježava u spomen na sve svece i to je jedan dan u godini kojeg je crkva odabrala kako bi smo se prisjetili svih naših svetaca . U utorak na Dušni dan ,kako nam potvrđuje župnik fra Neven Pavlinušić, položit će se vijenci , paliti svijeće posjetiti groblja te sjetiti umrlih i poginulih u Domovinskom ratu . župnik najavljuje polaganje vijenaca, mise kako u Sinju tako i u svim župama Cetinskog kraja.
Dodajmo ovome da se blagdan Svih Svetih na području Cetinskog kraja posebno slavi u Gali,Hrvacama i čačvini.

POREZNA REFORMA

Neoporozivi dio dohotka od 1.siječnja 2005. Porast će na 1.600 kuna. Ministar financija predložio je to užem kabinetu Vlade. Porezene olakšice neće se ukinuti;12,000 kuna olakšica na godinu vrijedit će i dalje, ali sve zbrojene zajedno.

Stope poreza na dohodak i poreza na dobit neće se mijenjati. Ukinut će se porez na dividende i mogućnost jednokratnog otpisa dugotrajne imovine. To su mnogi koristili kako bi na teret poduzeća otpisali vrijednost; npr. jahti ili automobila kojima se se vlasnici poduzeća privatno koristili.

SASTANAK U DIVULJAMA

Zapovjednik 4.korpusa Hv-a brigadni general Mate Obradović, koji zapovijeda vojnim protupožarnim snagama, izrazio je zadovoljstvo rezultatima protupožarne zaštite u ovogodišnjoj požarnoj sezoni, jer nije zabilježen ni jedan požar katastrofalnih razmjera, a i štete su 50 puta manje nego lani.

Na sastanku u Divuljama analazirana je protupožarna sezona i rezultati djelovanja. Sudjelovali su svi županijski vatrogasni zapovjednici i zapovjednici namjenskih postrojba Hv-a koje sudjeluju u protupožarnoj zaštiti.

INFORACIJE IZ HC-a SPLIT

Iz Hrvatskih cesta Ispostave Split obavještavaju sudionike u prometu da će danas i sutra od 22 sata do 6 sati ujutro zbog redovnog servisa za sav promet biti zatvorena državna cesta D-1, dionica 18 , Brza cesta Solin- Klis.

Obilazni pravac je županijska cesta ž 6253 stara cesta Solin- Klis . Mole svi sudinici u prometu da obrate pozornost na postavljenu privremenu prometnu signalizaciju i eventualne upute policijskih ophodnji.

SPORT

NK OSK iz Otoka obavještava navijače i simpatizere koji su zainteresirani za odlazak na nedjeljni derbi u Makarsku na utakmicu 12.kola 1. županijske nogometne lige između NK Zmaja i OSK-a da se do subote jave Frani Ercegu- Vjeki na mob. 091-526-12-64.

Polazak autobusima i osobnim vozilima je u nedjelju u 13 sati ispred tržnice na Roknjači. Prema neslužbenim podacima za sada vlada veliko zanimanje za spomenuti susret koji bi trebalo, prema očekivanjima pratiti do 3000 gledatelja.

VRIJEME

Prevladava pretežno oblačno uz mogućnost slabe kiše mjestimice.Puše slabo jugo. Osjetno je toplo, današnja dnevna temperatura zraka kreta će se od 18 do 22 Celzijeva stupnja.