Petak, 28.09.2012.

Održana svečana sjednica GV TriljaPovodom proslave Dana grada Trilja i blagdana Svetoga Mihovila, koji se slave sutra, u Trilju je danas održana svečana sjednica triljskog Gradskog vijeća.
Prije svečanosti u triljskoj kino dvorani, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje u domovinskom ratu ispred spomenika Sv. Mihovilu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proglašena elementarna nepogoda uzrokovana sušom i visokim temperaturama na području Grada Sinja

Župan Splitsko-dalmatinske županije, g. Ante Sanader,  dana 27. rujna 2012. godine, donio je Odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane sušom i visokim temperaturama na području Grada Sinja. Zakonski rok za prijavu štete je 8 dana od nastanka štete, odnosno od dana proglašenja elementarne nepogode. Stoga,  poljoprivrednici s područja Grada Sinja mogu prijaviti štetu, do petka, 05. listopada 2012. godine svakim radnim danom u vremenu od 8.oo do 15.oo sati. Šteta od suše prijavljuje se na propisanom obrascu (Obrazac EN-P) osobno u Pisarnici Grada Sinja, gdje se isti može i preuzeti, a može se preuzeti i ispod ove objave.
Više o proglašenju elementarne nepogode i  postupku podnošenja zahtjeva pogledajte ovdje.
IZVOR: GRAD SINJ

2Cellos sviraju u Kaliforniji za Croatian Scholarship Found

ZAGREB, 28. rujna 2012. - Globalno poznati hrvatski glazbeni dvojac Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao „2Cellos“, u nedjelju, 14. listopada 2012. godine u povijesnom Fox Theatru u Redwood cityju, u Kaliforniji, održat će humanitarni koncert za Croatian Scholarship Fund – Hrvatsku školsku zakladu, najveću hrvatsko-američku zakladu za stipendiranje nadarenih studenata u domovini.

...

Obavijest iz PP Sinj

Sukladno čl.195. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a u cilju optimalne protočnosti prometa u gradu Trilju povodom dana obilježavanja blagdana Sv. Mihovila, PP Sinj postavit će blokadne punktove u mjestima Brnaze, Tijarica i Čaporice, kako bi se na alternativne cestovne pravce preusmjeravala vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 t i to kako slijedi:dana 28. 09. 2012. godine u vremenu od 16 do 24 sata
dana 29. 09. 2012. godine u vremenu od 6 sati do 24 sata.

- sva takva vozila iz smjera Knina u pravcu Trilja preusmjeravat će se na državnu cestu D 1 i na autoput Dugopolje-Bisko
- sva takva vozila iz smjera Imotskoga prema Trilju, te iz smjera graničnog prijelaza Kamensko prema Trilju preusmjeravat će se na državne i županijske ceste na pravcu Aržano - Cista Provo – Čaporice - autoput Bisko.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natjecanje žena u lovu na šarana

ŠRD Cetina Sinj već niz godina organizira tradicionalno ribičko natjecanje u ribolovu šarana za žene na Plani.Poznati rukavac na Cetini ispod Košuta bit će poprište ribičkog natjecanja u subotu 29. rujna, s početkom u 9 sati. Natjecanje će se organizirati u trajanju od tri sata, a istovremeno će uz ljepši spol startati i muškarci.
Organizator je pripremio nagrade prvoplasiranima, a završetak ribolova po sistemu 'ulovi i pusti' bit će u 12 sati, kada se planira i ručak za natjecatelje.
Pozivamo zaljubljenice u ribolovnu avanturu da se odazovu ovom lijepom športskom druženju koje će biti popraćeno i nizom zanimljivih događanja i nagrada organizatora i sponzora natjecanja.
Bistro!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer u 10.50 sati u Brnazama kod Sinja dogodila se prometna nesreća. 30-godišnjakinja je upravljala osobnim vozilom, kojom prilikom je udarila u 63-godišnju pješakinju. 63-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć, nakon čega je u popodnevnim satima preminula u splitskoj bolnici od posljedica zadobivenih ozljeda.  
IZVOR: PU SD