Srijeda, 28.09.2011.

KUD Krenica i Tijara, te klape Gala -Gljev i Trilj putuju u Njemačku



TIJARICA – Na poziv Hrvatskog nogometnog kluba EHINGEN te njegovog predsjednika Igora Pančića, a povodom 40. godišnjice postojanja kluba; KUD-ovi KRENICA iz Gale, TIJARA iz Tijarice te klape GALA-GLJEV i TRILJ nastupit će na obilježavnju navedenog događaja u njemačkoj pokrajini  Baden-Württemberg gdje živi i radi najviše Cetinjana u tom dijelu Njemačke. Grad Ehingen nalazi se u blizini Uhlma koji je poznat po drugoj po redu najvećoj katedrali u Europi koju će, između ostalog, posjetiti i naši folkloraši.

Društva i klape nastupit će 1. 10. 2011. u Velikoj dvorani u Ehingenu pred nekoliko tisuća Hrvata kao predgrupa Miroslavu Škori koji će tamo održati veliki koncert. U nedjelju, 2. 10. 2011. previđen je posjet svjetski poznatom Oktoberfestu u Münchenu. Oktoberfest je svjetski poznati FESTIVAL PIVA koji svake godine posjeti  od 3 do 4 milijuna posjetitelja.

Voditelji i predsjednici društava te samog putovanja u Njemačku; Ana Bravić, Jure Vojković, Ljubomir Bošković te predstavnici organizatora zahvaljuju sponzorima putovanja koji su uz članove navedenih društava, financijski pomogli organizaciju samog putovanja. To  su CROATIA OSIGURANJE, ŽUPANIJA SPLITSKO- DALMATINSKA, OPĆINA OTOK TE GRAD SINJ.

Nadamo se lijepom druženju s Hrvatima, posebice Cetinjanima u dijaspori te prezentaciji hrvatske tradicijske kulture koju svi zajedno želimo sačuvati od zaborava kao trajnu vrijednost.
Piše: Ana Bravić  Foto: Dražen Bota/ STUDIO BOTA

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Hrvace danas dočekuju Uskoka

NK Hrvace danas igraju vrlo važnu prvenstvenu utakmicu. U okviru 7. kola 3. HNL-jug od 16 sati na svom će terenu ugostiti uvijek neugodnog kliškog Uskoka.
 Igračima trenera Davora Čopa potrebna je pobjeda i novi bodovi za izlazak iz opasne zone, odnosno sa začelja trećeligaške ljestvice. U dosadašnjih šest kola Hrvatačani su zabilježili jednu pobjedu (protiv Zmaja), jedan nerješen ishod i četiri poraza, s gol razlikom 4 postignuta i 10 primljenih golova.

IZVOR: WWW.FERATA.HR