Utorak, 28.09.2010.

Obavijest

Grad Sinj danas je počeo s isplatom novca za podnositelje zahtjeva za sufinanciranje kupnje udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola. Udžbenici od prvog do četvrtog razreda sufinanciraju se sa iznosom od 300, a ostali udžbenici sa 700 kuna. Popis osoba kojima je odobreno sufinanciranje objavljen je na oglasnoj ploči i na internetskim stranicama Grada, a isplata. Isplata će se vršiti danas od 12,00 do 15,00 sati, te sutra od od 8,00 do 11,00 i od 12,00 do 15,00 sati u sobi 37. Korisnici pomoći moraju sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu.

Priopćenje za medije sinjskog SDP-a

Sinjski SDP danas je odgovorio na  jučerašnje priopćenje HSLS-a. Nataša Poparić, potpisnica priopćenja, međuostalim ističe kako je neobično da ljudi koji su umješani u afere s Autoprijevozom, Junakom  i trošenjem gradske reprezentacije sada dijele lekcije o moralu. ...

Obavijest

Edukacijom o Izradi projektnih proračuna danas, 28. rujna se nastavljaju besblatne edukacije za članove Udruga s područja Grada Sinja, koje su organizirale Udruga Srma i Mreža udruga Grada Sinja. Edukaciju o projektima i proračunima provest će edukatori Udruge MI iz Splita, u sklopu programa STEP kojeg financira nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Edukacija će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju, od 16,00 do 19,00 sati

U Trilju se održava tradicionalni dvodnevni sajam i dernek

U Trilju se održava tradicionalni dvodnevni sajam i dernek povodom blagdana sv. Mihovila. To je jedan od najvećih robno–stočnih sajmova u Hrvatskoj. Zbog sajma, u Trilju je otežan promet pa se vozačima u tranzitu sugerira da koriste alternativne pravce.

Blagdan sv. Mihovila i Jerolima

U triljskoj crkvi danas, 28. rujna, će biti posljednji dan trodnevnice povodom blagdana svetoga Mihovila. Krunica, molitva svetoga Mihovila i sveta misa počet će u 18,00 sati. Održat će se i procesija sa svijećama i blagoslov djece.

Za proslavu Dana općine i blagdana svojih nebeskih zaštitnika sv. Mihovila i Jerolima, priprema se općina Dugopolje. Danas, 28. rujna, u 18,30 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća, a u 20,15 sati u Domu kulture otvorit će se izložba skulptura akademskog kipara Andrije Krstulovića.

Premijera filma Borisa Ivkovića

U gradskom kinu sutra, 29. rujna, će se održati premijera filma Borisa Ivkovića – Bore leeja  “Velike stijene”. Početak je najavljen za 20 sati.

Sport

Danas, 28. rujna, u 16,00 sati na Gradskom stadionu u Sinju odigrat će se susret  kvalifikacija za 7. regionalni kup između amaterskih nogometnih reprezentacija Hrvatske i Walesa.

Na boćalištu „Gaz Blizanci“ na Gazu danas, 28. rujna, se održava tradicionalni turnir u boćanju povodom blagdana svetog Mihovila. Na turniru sudjeluje 12 ekipa iz Dalmacije i ekipe iz Zagreba i Osijeka. Organizator je boćarski klub Trilj uz potporu Grada Trilja.