Ponedjeljak, 28.09.2009.

"Europslo prvenstvo u mažoret plesu"

EUROPSKO PRVENSTVO U MAžORET PLESU održat će se u Kaštelima točnije u Kaštel Starom ( sportska dvorana ) od 02. do 04.10.2009. Na natjecanju će sudjelovati 11 europskih zemalja s preko ( 1500 mažoretkinja ). Zemlje sudionice su Hrvatska, Irska, Engleska, Francuska, Nizozemska, Slovenija, češka, Bugarska, Rumunjska, Norveška i Belgija. Natjecanje se odvija u 4 različite grupne kategorije, te u po jednoj duo i solo kategoriji, a natječu se dobne skupine ml juniori, juniori i seniori.
Hrvatsku će predstavljati mažoretkinje iz Sinja (s deset koreografija, četri grupne, tri solo i tri duo točke), Splita, Segeta, Požege, Koprivnice, čakovca, Goričana i mažoretkinje iz grada domaćina Kaštelanske mažoretinje.

Obavijest iz udruge "SRMA"

Povodom 28. rujna, Međunarodnog dana prava na pristup informacijama, Udruga Srma je aktivirala svoju mrežnu stranicu. Na web stranici: www.udruga-srma.hr građani mogu pronaći informacije o Udruzi, članstvu i učlanjivanju, novosti, izvješća i fotografije s akcija, listu donatora i sponzora i druge korisne informacije. Svrha je transparentan rad Udruge i dostupnost informacija o Srmi svim građanima. Time se ujedno poštuje i podržava pravo građana na pristup informacijama.
Izradu i održavanje web stranice Udruge Srma financirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Zaklada Kajo Dadić iz Splita u srijedu 30. rujna u Sinju će predstaviti uvjete natječaja ''Naš doprinos zajednici''. Natječajem će se dodijeliti bespovratna sredstva za projekte u Dalmaciji. Pozivaju se predstavnici Udruga, Zaklada, vrtića, škola, knjižnica i mjesnih odbora s područja Cetinske krajine da dođu na predstavljanje koje će se 30. rujna održati u Gradskoj vjećnici Grada Sinja s početkom u 15,30 i iz prve ruke dobiju informacije o tome koje sve projekte mogu predlagati i na koji način. Natječaj ovakve vrste Zaklada Kajo Dadić objavljuje dva puta godišnje, a odobrava ukupno 30tak potpora godišnje u visini do 15.000,00 kuna po projektu.

Blagdan Svetog Mihovila


Foto: Filip Ratković

U Trilju se održava tradicionalni dvodnevni sajam i dernek povodom blagdana Sv. Mihovila. To je jedan od najvećih robno-stočnih sajmova u Hrvatskoj. Zbog sajma, u Trilju je otežan promet pa se vozačima u tranzitu sugerira da koriste alternativne pravce.

U triljskoj crkvi danas će biti posljednji dan trodnevnice povodom blagdana Svetoga Mihovila. Krunica, molitva svetoga Mihovila i misa, koju predvodi pater Jozo čirko, dominikanac iz Splita, počet će u 18,00 sati. Održat će se i procesija sa svijećama i blagoslov djece.

Obavijest

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport Splitsko-dalmatinske županije objavio je poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Splitsko-dalmatinske županije za 2010. godinu, te poziv za predlaganje javnih potreba u području udruga građana za 2010. godinu.

Obavijest

HKUD "Peruća" Hrvace vrši upis novih članova svih uzrasta u folklornu skupinu. Upisi se provode danas i u četvrtak u dvorani Oš "Dinka šimunovića" u 19 sati. Informacije na broj mobitela 095 92 67 77.

Obavijest iz udruge UTIS

Udruga tjelesnih invalida Sinj-UTIS obavještava sve svoje članove da ima novo radno vrijeme: ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak od 09,00 do 12,00 sati, a u srijedom popodne od 16,30 do 19,00 sati. Adresa udruge je Luka 7. Kontakt brojevi su 660-070 ili na mob 098 933 2723.

Sport

Cetinski nogometni ligaši jučer svi do jednog poraženi. Junak je izgubio 2:0 na gostovanju kod Rudeša u utakmici 6. kola 2. HNL.

Glavice su treći poraz zaredom upisale na svom terenu od Postira rezultatom 3:2, dok je OSK u Prološcu izgubio od Mladosti s čak 7:2.

U županijskoj ligi težak poraz od 5:0 zabilježile su čaporice u Vranjicu kod Omladinca. Tekstilac je bio slobodan.

U okviru Mihovilskih dana na šC Zdenko Pavela-Cato u čaporicama igra se nogometni turnir triljskih naselja. U igrali su: Trilj-Bisko 5-0, čaporice-Vedrine 3-2, čačvina-Trilj 2-8 i Ugljane -Vojnić 1-3. U polufinalu koji se igra u srijedu sastaju se Trilj-Vojnić i čaporice-Grab. Završnica turnira igra se u nedjelju s početkom u 16 sati.

Rukometaši Pršuti Voštane Trilj na svom parketu igrali su u prvoj dukat ligi protiv đakova 26-26. U susretima 2. kola 2. rukometnih liga žRK Sinj-Dalmatinka 36-33, a u Metkoviću Metković 1963-Kamičak 38-24.

Druga ekipa RK Sinj (tzv. razvojna momčad) sastavljena uglavnom od igrača iz juniorskog pogona, u prijateljskom susretu u Zenici poražena je od ekipe RK Rudar iz Zenice rezultatom 26:7. U predigri ove utakmice kadeti RK Sinj uzrasta do 15 godina pobijedili su vršnjake Rudara rezultatom 45:0. Ovo je ujedno bila posljednja provjera pred početak jesenske sezone.

Lovre župić, član teniskog kluba Alka 2007 Sinj, osvojio je Kup lavića igrajući u finalu u paru s kaštelaninom Rokom Savinom. Oni su rezultatom 8:3 u tzv. dugom setu svladali splićane Brkića i Ivankovića. Turnir je iz programa Hrvatskog teniskog saveza, održan je ovaj vikend u Solinu, a nastupili su dječaci do 12 godina.

U subotu je u Obrovcu održan "Kup Dalmacije" natjecanje raketnih modelara u kategoriji osnovnoškolaraca. U klasi S-3A raketa s padobranom pobijedila je ekipa Sinja u sastavu Silvijo šabić, David Kunac i Stipe Dadić. U pojedinačnoj konkurenciji Silvio šabić bio je drugi. Voditelj pobjedničke ekipe Sinja je Toni Jagnjić inače instruktor raketnog i zrakoplovnog modelarstva.

Na boćalištu u sklopu restorana Gaz-Blizanci na Gazu se danas, 28. rujna, održava tradicionalni boćarski turnir povodom dana Svetog Mihovila. U organizaciji BK Trilj nastupit će 12 klubova iz Dalmacije,Hercegovine i osječka Olimpija.

Jučer je u Koprivnici održano natjecanje u motocrosu za za kup Hms-a. U kategoriji Mix 2 član MK Cetine iz Graba Ivan Kundid zauzeo je treće mjesto, a u mix 85 seniori Petar Kundid bio je treći.

Obilježavanje dana Sv. Mihovila

U sklopu obilježavanja Dana policije obavještavamo vas da će sutra 29. rujna 2009. godine na Dan sv. Mihovila, ispred zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske u 8 sati biti svečano podizanja stijega Republike Hrvatske.
Polaganje vijenaca na Centralnom križu gradskog groblja Lovrinac biti će u 9 sati.

U cilju promidžbe rada policije te približavanja policije široj javnosti, sutra od 9 do 14 sati na zapadnom dijelu "Rive" policijski službenici će prezentirati opremu, vozila, naoružanje i druga materijalno tehnička sredstva koja su od najvećeg interesa građana, a posebno djece.
Predstaviti će se i simulator vožnje. Prezentirati će se rad Odjela za kriminalističku tehniku u dijelu kriminalističkog istraživanja, očevida i utvrđivanja i izuzimanja tragova sa mjesta događaja.
Službenici interventne jedinice policije prezentirati će zahvate borilačkih vještina koje se koriste u policijskim postupanjima.
Odjel za javni red će prezentirati rad službenog psa za detekciju eksploziva, a građani će moći provjeriti broj negativnih bodova u prometu.
IZVOR: PU SD