Petak, 28.09.2007.

BLAGDAN SV. MIHOVILA

U Trilju je počeo tradicionalni sajam i dernek uoči sutrašnjeg blagdana svetog Mihovila. U Gradskom kinu danas će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se dodjeliti priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima u tekućoj godini.

Danas je i posljednji dan devetnice. U crkvi svetoga Mihovila u 18,00 sati služiti će se sveta misa, a gost će biti Ivica Ursić s Radio Splita koji će iznijeti svoje osobno svjedočanstvo. Nakon toga će se održati procesija svijećama i blagoslov djece.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Sinj organizira odlazak na 7. Hodočašće hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Hodočašće će se održati u sutra u Solinu u prasvetištu Gospe od Otoka od 10,00 do 13,00 sati. Domaćin hodočašća je Grad Solin i župa Gospe od Otoka. UHBDDR ogranak Sinj pozvala sve svoje članove i njihove obitelji da im se pridruže na hodočašću.


IZLOžBA

U Galeriji Galiotović otvorena je izložba akademskog grafičara Dalibora -Dade Pehara. Autor je izložbu posvetio pokojnom Anđelku Vučkoviću Aki, a predstavit će se s 20 ulja na platnu. Izložba će biti postavljena narednih 10 - tak dana.

OBAVIJEST

Zbog uređenja, za promet je privremeno zatvorena istočna (stara) cijev tunela Mravinci, na državnoj cesti D-1, «Brza cesta Solin - Klis», pa se promet odvija uz posebnu regulaciju. Istočna cijev tunela privremeno će biti zatvorena do završetka radova.
Za vrijeme navedenih radova promet se preusmjerava u zapadnu (novu) cijev tunela Mravince, u kojoj će promet, do završetka radova, biti dvosmijeran.
Sudionici u prometu se upozoravaju na poštivanje privremene prometne signalizacije.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina danas se prikazuju dva filma. U 17,30 prikazuje se animirani film čiča miča (ne)sretna priča, sinkroniziran na hrvatski. U 20,00 sati na repertoaru je glazbena melodrama Edith Piaf - filmska biografija legendarne pjevačice.

SPORT

Sutra su na rasporedu susreti 7. kola 3.HNL-jug. U 16,00 sati Hrvace na svom travnjaku dočekuju Zmaj iz Makarske, a u isto vrijeme u Kaštel Sućurcu igraju Jadran i Junak. Za sve one koji žele organizirano ići na ovaj susret klub navijača Maligana i Junak sutra u 14,30 sati s Alkarskog trkališta organiziraju prijevoz autobusom.

U nedjelju u 6. kolu 4. Hnl igraju Croatia Zmijavci i OSK te Uranija i Glavice.

Svoj susret županijske nogometne lige Tekstilac igra u Ivan Begovini protiv Kamena.

Susretima prvog kola sutra počinje drugoligaška rukometna sezona. Rukometaši Kamička u 19 i 30 u Sinju igraju protiv Adria Chema iz Kaštela, Cetinka i Trogir svoj će susret odigrati u srijedu.

U ženskoj konkurenciji rukometašice Sinja sutra u 17 sati dočekuju ekipu Trogir 2, a Cetina gostuje u Zadru gdje igra protiv istoimene ekipe,početak je u 16 i 30.

Kuglači Vrnija iz Trilja sinoć su u Splitu pobijedili ekipu Splitske Banke 5-3,a danas u 18 sati u Trilju igraju Sinj i Vrlika. Ova natjecanja igraju se u drugoligaškoj konkurenciji.

Povodom blagdana SV.Mihovila i dana grada Trilja u nedjelju će se na boćalištu Gaz održati tradicionalni boćarski turnir na kojem će sudjelovati 12 ekipa. Organizator turnira je boćarski klub Trilj.

U nogometnom natjecanju u čaporicama igra se polufinalni turnir susretima čaporice 1 i Košute te čaporice 2 i Trilj.

U nedjelju se igra drugo kolo malonogometne lige Sinja. Na rasporedu je 6 susreta, a prvi počinje u 15 sati, kada se sastaj Opća opasnost i Best-Ozzy Blaškan.