Četvrtak, 28.09.2006.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA



Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Sinja, u okviru točaka dnevnoga reda, iskazano je nepovjerenje zamjeniku gradonačelnika Veliboru Miloševiću. Svih 11 vijećnika kolicije glasovalo je za usvajanje prijedloga, dok je 7 vijećnika oporbenog HDZ-a bilo suzdržano. Za novog dogradonačelnika izabran je Sloven Poljak.

DANA GRADA TRILJA

Danas je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Trilja, koja se održava povodom Dana Grada. Zajednici «čenakolo» iz Ugljana dodijeljena je kolektivna nagrada, dok je dobitnik osobne nagrade Grada Trilja Ante šipić - Tonći, voditelj župnog zbora, klape Trilj i Dramsko - glazbene udruge.

Prema riječima gradonačelnika Joze Sarača, na sjednici se neće govoriti o tome što je do sada napravljeno u gospodarstvu Grada nego što će se tek napraviti. Cilj triljskoga poglavarstva je, kazao je Sarač, razvoj gospodarstva bez kojega nema razvoja ni drugih grana.

Sutra u petak , osobito svečano triljani obilježavaju dan svoga zaštitnika Svetoga Mihovila. Procesija ulicama grada počinje u 10 sati , a svečano misno slavlje predvoditi će i propovijedati mnsg. Franjo Komarica biskup Banjalučki.

OBAVIJEST IZ "LIKOMED-VETERINA"

Likomed-Veterina danas i sutra na javnim površinama grada Sinja izvršiti će jesensku deratizacija. Deratizacija će biti provedena izlaganjem parafinskih blokova, čiji je antidot vitamin K 1. Mole se građani da izložene mamce ne diraju i ne premještaju. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 701-400.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima danas do 15 sati bez električne energije biti će potrošači na području naselja: Ruda Velika, Ovrlja, Ruda Mala (Orlovac), Korita, Rosandići i Crljeni Dolac.

Također zbog radova, sutra u petak, 29. rujna u vremenu od 10 do 12 sati bez napajanja električnom energijom biti će potrošači na području naselja: Nova Sela Sinjska, Ugljane, čaporice, Budimiri, Strizirep, Tijarica, Donji Dolac (Rošca), Bisko, Ercegovci, Krušvar, Prisoje i Voštane.

OBAVIJEST IZ PLANINARSKOG DRUšTVA

Planinarsko društvo "Svilaja" Sinj organizira planinarski pohod u Istru 7. listopada. Sve informacije mogu se dobiti u društvenim prostorijama na Kvartirima svakodnevno iza 19 sati.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj obavještava svoje članove da će se godišnji susret umirovljenika Dalmacije održati od 3. do 5. studenog u Tučepima kod Makarske. Cijena aranžmana iznosi 400 kuna, a prijave su u prostorijama Udruge svakim danom od 8 do 11 sati.

KRONIKA 92

PPRP, 27.09.2006. g. oko 05,40 sati, DC-1, od sjevera prema jugu kretao se tridesetčetvorogodišnjak iz Dugopolja koji je upravljao sa OA vw golf, splitskih reg. oznaka. Dolaskom u mjesto Dugopolje, kod BP "Istra benz", a zbog neprilagođene brzine navedeni je prednjim dijelom svog automobila udario u zadnji dio TA mercedes, splitskih reg oznaka kojim je ispred njega upravljao pedesetjednogodišnjak. Tridesetčetvorogodišnjak je zadobio TTO opasne po život te je prevezen u bolnici Split gdje je zadržan na liječenju.
IZVPR: PU-SD