Srijeda, 28.09.2005.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU

U Triljskoj crkvi svetoga Mihovila 20. rujna počele su mise devetnice koje su posljednjih dana upotpunjene zborovima Graba i Otoka. Za danas, posljednji dan trodnevnice misno slavlje uveličati će zbor župe i Svetšta Gospe Sinjske, poslije misnog slavlja biti će procesija te blagoslov djece.

Na blagdan Svetoga Mihovila svete mise počinju od 7 sati i 30 minuta, dok će središnje misno slavlje početi procesijom u 10 sati, svečanu svetu misu predvodit će i propovjedati vojni biskup monsinjor Juraj Jezerinac.


U Triljskom kinu od 11 sati upriličit će se i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se dodijeliti osobne i kolektivne nagrade zaslužnima. Osobne nagrade biti će uručene fra Mili Maroviću župniku Ugljana te don Marinu Matijaci župniku Vrpolja. Kolektivne nagrade idu dječjem vrtiću Trilj te triljskim mažoretkinjama.

Kako nas je izvjestio voditelj odsjeka društvenih djelatnosti Ivan šušnjara jutros je počeo i tradicionalni robno - stočni sajam koji nudi veliki broj raritetnih, zaboravljenih predmeta, a velika je ponuda domćih životinja kao i robe široke potrošnje. Robno stočni sajam održava se na predjelu Gubavica.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U DUGOPOLJU

Općina Dugopolje danas svoga zaštitnika svetoga Mihovila obilježava raznim gospodarskim, sportskim i kulturnim manifestacijama.Tako će danas svečano biti otvoren 40. po redu gospodarski kompleks "Aldi "u zoni Podi, obilježit će se početak izgradnje sportskog kompleksa, a načelnik Zlatko ževrnja najavljuje i postavljanje kamena temeljca za Vatrogasni dom, investiciju vrijednu 5 milijuna kuna.


Na sam blagdan u 10 sati biti će svečana misa i procesija koju će predvoditi don Ante Mateljan, a položit će se vijenci na Središnji križ na groblju. Od 17 sati najavljen je mimohod folklornih skupina kod Balića Duba. Nastavak programa je od 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana s priredbom i pučkom feštom u kojoj nastupaju članovi KUD-a "Pleter" i njihovi gosti.

Na dan svetoga Jeronima koji je suzaštitnik Dugopolja, a obilježava se dan poslije svetoga Mihovila. Vjerska središnja svečanost počinje od 10 sati također procesijom i svetom misom koju će predvoditi i propovjedati don Miro šestan.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA U VRLICI

Predstojećeg vikenda i grad Vrlika slavi svoju zaštitnicu Gospu od Ružarja. član Poglavarstva Jure Plazonić najavljuje svečanost već od sutra odlaskom u Zagreb, polaganjem vijenaca na grobove prvog hrvatskog predsjednika Dr Franju Tudjmana, mistra obrane Gojka šuška i Vrličkog pjesnika Milana Begovića.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA U BAJAGIćU

Gospa od Ružarja svečano se obilježava u župi Bajagić-Obrovac. Svjetovna događanaja počinju od subote koncertom Marka Perkovića Tompsona i Tihe Orlića, na platou ispred crkve u Bajagiću.

Program trodnevnice povodom blagdana Gospe od Ružarija u župi Bajagić-Obrovac predvoditi će Don Ante Mateljan, a samu procesiju na završnoj svečanosti Fra Mirko Marić.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Iz sinjskog pogona HEP-a najavili su radove na elektroenergetskim postrojenjima. Tako će do 14 sati bez napajanja električnom energijom biti potrošači na području naselja Hrvace, Potravlje, Satrić, Maljkovo te u Zelovu. Iz HEP-a mole za razumjevanje.

ALKAR-SURGUT

U sinjskoj sportskoj dvorani večeras od 18 sati na međunarodnoj košarkaškoj utakmici sastaju se domaćini Alkar i košarkaši Prve ruske lige univerziteta Surgut.

KINO DANAS

U kinu Sloboda još večeras od 20 sati prikazuje se američi akcijski film" Zatvorski krug".

OBAVIJEST ZA VOZAčE

Sutra, u četvrtak 29. rujna, povodom proslave blagdana Svetoga Mihovila očekuje se pojačana gužva na prometnicama Trilja, stoga se mole vozači koji iz pravca Imotskog voze u pravcu Splita, da ne prometuju kroz Trilj nego da koriste alternativne pravce posebno preko Ciste Provo i šestanovca.

VRIJEME

Danas se očekuje oblačno vrijeme sa povremenom kišom. Dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stupnjeva Celzijevih.