Utorak, 28.08.2012.

Obavijest o zatvaranju graničnog prijelazaObavještavamo građane   da će Hrvatske ceste  29. i 30. kolovoza 2012. godine  izvoditi radove na državnoj cesti D 39 koja vodi u pravcu GP Aržano-Prisika. Zbog radova promet preko MNCGP (graničnog prijelaza) "Aržano-Prisika" službeno će biti zatvoren s obzirom da navedena prometnica nema alternativnih pravaca. Stoga apeliramo na vozače da koriste najbliži granični prijelaz "Kamensko".
IZVOR: PU SD

Požari u Hrvacama pod kontrolom

Požari na području općine Hrvace, koji su izbili jučer, pod kontrolom su gasitelja. Požar kod HE Peruća, koji je izbio jučer oko 9,30 sati, pod kontrolu je stavljen jutros. Tijekom poslijepodneva je lokaliziran, a potom i ugašen. U tijeku je sanacija požarišta. Opožareno je oko 50 hektara niskog raslinja i borove šume. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Porez na lovačko oružje

Vlada RH najavila je oporezivanje lovaca i drugih građana i poduzeća koji imaju prijavljeno oružje. Ukoliko se izglasa takav zakon, Hrvatska će biti jedina zemlja u Europi s takvom vrstom poreza. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obavijest učenicima osnovnih i srednjih škola

Na temelju čl. 12.  Pravilnika o socijalnoj skrbi Grad Sinj će i ove godine sufinancirati kupnju obveznih udžbenika za osnovne i srednje škole učenicima iz obitelji s prebivalištem na području grada Sinja čiji prihod, u mjesecu prije podnošenja zamolbe, ne prelazi iznos od 700,00 kn po članu i ne  mogu ostvariti ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.
Sredstva za ovu namjenu osigurana su u proračunu. Dodjela novčanih sredstava za sufinanciranje kupnje udžbenika provodit će se prema Odluci Socijalnog vijeća Grada Sinja.
Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu grada (tel.708-608 i 708-620) tijekom radnog vremena.
Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do 21. rujna 2012. godine.
IZVOR: WWW.SINJ.HR

Kronika 192

Jučer oko 09.50 sati, u mjestu Satrić izbio je požar u kojem je opožareno 20 hasuhe trave, niskog raslinja i borove šume. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je u ograđenom prostoru Hidr tijekom jutra vršeno čišćenje suhih grana i usitnjavanje strojem kojom prilikom je došlo do  zapaljenja drvene mase koja je potom iz stroja izbačena na tlo gdje se zapalila suha trava. Vatra se proširila izvan ograđenog prostora. Požar su uz zemne snage gasila i 3 kanadera. Požar je i dalje aktivan.
IZVOR: PU SD