Subota, 28.08.2010.

Obavijest

U 18,00 sati na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru održat će se svečano postrojavanje pripadnika bivše 2. satnije 3. bojne 126. brigade, tzv. Kuštrine satnije. Ovo je treća obljetnica, koju ove godine organizira Braniteljska zajednica „Patriot“.

Obavijest

Počele su pripreme za 6. otvorenu zabavnu školu nogometa, koja će se održavati od utorka do subote, od 8,00 do 12,00 sati na ŠC „Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić" u Sinju. Škola nogometa namijenjena je djevojčicama i dječacima od 5 do 13 godina. Prijave na broj mobitela 098 597 465 ili 091 201 3017. Pokrovitelj je Grad Sinj.

Obavijest

Natjecanjem za Čoju u 18,00 sati nastavljaju se alkarske svečanosti dječje alke Bazana. Nadmetanje za slavodobitnika Alke je sutra, 29. kolovoza, u 17,30 sati.

Pobjednik dječje Alke Marića je alajčauš "Ćakina droba " s 11 punata. U 18,30 sati alkarići će se natjecati za pobjednika Bare, a Alka je sutra u 18,00 sati

Kino danas

U kinu sinjskom kinu u 20.00 sati prikazuje se film „Čarobnjakov učenik“ sa Nikolasom Cageom u glavnoj ulozi.

Sport

Danas i sutra igra se drugo kolo 2.HNL. Junak danas, 28. kolovoza, u 17 sati na Gradskom stadionu igra protiv ekipe Rudeš.  Dugopolje igra sutra s Goricom.

Danas, 28. kolovoza, kreće i 3. HNL jug. Hrvace igraju sutra u 17,30 na svom terenu protiv Konavljanina.

U organizaciji Športske Udruge Bisko danas, 28. kolovoza, počinje malonogometni turnir "Sveti Matej 2010" koji se igra na športskom centru u Bisku.

I naš Petar Delaš putuje na SPZAGREB – Hrvatska reprezentacija u planinskom trčanju 5.rujna nastupa na Svjetskom prvenstvu u slovenskom gradiću Kamniku.Izbornik reprezentacije Siniša Ergotić je odredio putnike za SP.Pa će tako za seniore trčati: Zoran Žilić,Ante Jović i Lovre Kalac svi iz - AK Zagreb ULIX,Marin Koceić – AK Solin,Ivica Škopac – AK Borik i Bruno Erent – AK Agram. Seniorke: Barbara Belušić – AK Istra, Matea Matošević – AK Agram,Danijela Černić – MK Hrvatski sokol i  Veronika Jurišić – AK Sljeme.Juniore:Krešimir Balaško – AK Veteran, Juraj Kralj – AK Agram,Petar Delaš – AK Sinj i Petar Bruno Bušić – AK Dinamo.Juniorke:Anda Tomaš  i Jelena Sajko – AK Agram te Paula Konopka AK Marsonia.Vodstvo puta čine: Damir Černić,Slavko Petrović i Antun Šerement. Polazak iz Zagreba je 3.rujna.
Izvor: www.krtica.eu

Pred ženskom nogometnom reprezentacijom novi je mini-ciklus u kvalifikacijama za odlazak na SP

Pred ženskom nogometnom reprezentacijom novi je mini-ciklus u kvalifikacijama za odlazak na SP. Nažalost, naše su se igračice od mundijala oprostile već davno jer u skupini 1 uvjerljivo su posljednje, sa samo jednim osvojenim bodom u osam utakmica
Hrvatske nogometašice ovog se petka okupljaju u Tuheljskim toplicama, a već u subotu lete za Tallin, na poprište utakmice devetog kola skupine 1. kvalifikacija za SP. Nakon dvoboja u Estoniji, naše će igračice za samo tri dana igrati i posljednji dvoboj kvalifikacija, u Belfastu protiv Sjeverne Irske. Već podatak da će na pripremama provesti tek jedno poslijepodne govori dosta o odnosu prema ženskom nogometu.

Iako putuju na sjever Europe, našim će djevojkama ovaj izlet biti prilično tmuran, barem što se rezultatskog uspjeha tiče, jer trenutno su ispred Hrvatske i 'velesile' poput Islanda, Estonije i Sjeverne Irske. Zato je i razumljivo razočaranje izbornika Deana Klafurića, koji je otvorio dušu uoči puta za Estoniju.

...

Stanje na cestama

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, bit će sutra, u nedjelju, od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D 21 (Kaštel-Kanfanar), D 66 (Pula-Labin-Opatija), D 23 (Žuta Lokva-Senj).
Zabrana nema na autocestama, te na državnoj cesti D1 (Ličkoj magistrali).
IZVOR: HAK