Utorak, 28.08.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 27.08.2007.g. provedena je kriminalistička obrada nad dvadesettrogodišnjakinjom. Utvrđeno je da je na području Sinja, tijekom osmog mjeseca, izvršio 9 provala. Otuđio je 6 500 kn i laptop u vrijednosti od oko 9 000 kn. KP po čl. 217/Teška krađa/ KZ slijedi redovnim putem.

PP SINJ, 26/27.08.2007.g. iz nezaključane staje vl. pedesetdvogodišnjaka nepoznati počinitelj otuđio je tri janjca. šteta 2 800 kn.
IZVOR: PU SD

DC O SITUACIJI U DALMATINKI NOVOJ

Početkom godine Demokratski centar intezivnije prati događanja oko Dalmatinke Nove, tako su u Sinju organizirali jednu javnu tribinu i dva skupa na kojima se raspravljalo o toj problematici. Zamjenik predsjednice DC-a Joško Morić za Hit radio je rekao kako je krajem lipnja predsjednica stranke Vesna škare Ožbolt uputila pitanje premijeru u pisanoj formi.
župan Splitsko-dalamatinski Ante Sanader, ističe Morić, nije odgovorio na njegov upit, no iako nisu dobili odgovor Vlade vidljivo je da se nešto pomaklo s mrtve točke.

U SINJU NEZAPOSLENO 2635 OSOBA

U sinjskoj ispostavi zavoda za zapošljavanje u srpnju je ukupno evidentirano 2635 osoba od tog broja je 1743 žene. čak 151 osoba sa sinjskog zavoda za zapošljavanje zaposlena je tijekom srpnja mjeseca. U srpnju je bilo 127 osoba manje na zavodu nego lani.

OBAVIJEST

U Kliničkoj bolnici Split, zbog velikog broja operativnih zahvata ovoga vikenda, nedostaje krvi svih krvnih grupa, te su potrošene gotovo sve zalihe, zbog čega se odgađaju operativni zahvati. Stoga iz transfuzijskog odjela apeliraju na sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu pozivu za darivanje krvi, koja se može dati svakim danom od 8 do 17 sati na transfuzijskom odjelu KB u Splitu.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

Još uvijek se mogu pogledati izložbe u Galeriji Galiotović «Alka foto - Art» i u muzeju Cetinskog kraja izložba Antona Vrlića.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva američka horora. U 18,00 sati prikazuje se američki akcijski fantastični horor «Planet terora», u kojem jednu od glavnih uloga igra Bruce Willis, a u 20,00 sati film ceste «Autostoper» - jezoviti triler koji pokazuje što se dogodi kada u svoj auto primite stopera koji je serijski ubojica. «Autostoper je remake sa Seanom Beanom u glavnoj ulozi.