Ponedjeljak, 28.08.2006.

SINJSKI HDZ TRAžI HITNO ZASJEDANJA GRADSKOG VIJEćA



Rasprava o Gospodarskoj zoni Kukuzovac trebala bi biti točka posebne sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja navodi se u zahtjevu vijećnika sinjskog HDZ-a. Sinjski HDZ u svom prioćenju ističe kako im je prvenstveni cilj da se dobiju jasne i precizne informacije o učinjenom i budućim konkretnim potezima u realizaciji tog projekta. Navode i da, iako je u proračunu predviđena sredstva od 1,2 milijuna kuna za Gospodarsku zonu, u prvih 6 mjeseci ove godine nije potrošena ni jedna lipa. Najavljenom raspravom žele skrenuti pozornost kako se pri realizaciji projekta treba držati odredbi Zakona o javnoj nabavi. U HDZ-u smatraju da nedavno objavljeni natječaji GZK predstavljaju grubo kršenje tog Zakona. Kako je državna revizija utvrdila da je HDZ-ovo Poglavarstvo upravljalo proračunskim sredstvima u skladu sa zakonom i propisima, traže od vladajuće koalicija javnu ispriku zbog « neargumentiranih i lažnih prozivanja u vezi sa trošenjem novca iz gradskog proračuna".

GALOPSKE UTRKA NA SINJSKOM HIPODROMU



Na sinjskom Hipodromu održane su treće ovogodišnje galopske utrke. Grlo Prometeus, vlasništvo obitelji Hrgović iz Sinja, osvojilo je pobjedu u glavnoj utrci na 1900 metara. Drugi je grlo Harry, a treći Veszedelem. U preostale dvije utrke pobijedila su grla iz GK Blaškan-Ringo. Na 1400 metara pobijedila je Wilandra, a u trci na 1700 metara Kalcit.

VRIJEME

Barem djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Malo kiše ili pokojeg pljuska bit će još ujutro u Slavoniji. Prema kraju dana se s novim jačim naoblačenjem očekuje kiša u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu uz obalu prijepodne slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak koji će poslijepodne na sjevernom dijelu postupno okretati na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25, a na Jadranu između 24 i 29 °C.

IZVOR:meteo.hr