Ponedjeljak, 28.08.2006.

SINJSKI HDZ TRAžI HITNO ZASJEDANJA GRADSKOG VIJEćARasprava o Gospodarskoj zoni Kukuzovac trebala bi biti točka posebne sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja navodi se u zahtjevu vijećnika sinjskog HDZ-a. Sinjski HDZ u svom prioćenju ističe kako im je prvenstveni cilj da se dobiju jasne i precizne informacije o učinjenom i budućim konkretnim potezima u realizaciji tog projekta. Navode i da, iako je u proračunu predviđena sredstva od 1,2 milijuna kuna za Gospodarsku zonu, u prvih 6 mjeseci ove godine nije potrošena ni jedna lipa. Najavljenom raspravom žele skrenuti pozornost kako se pri realizaciji projekta treba držati odredbi Zakona o javnoj nabavi. U HDZ-u smatraju da nedavno objavljeni natječaji GZK predstavljaju grubo kršenje tog Zakona. Kako je državna revizija utvrdila da je HDZ-ovo Poglavarstvo upravljalo proračunskim sredstvima u skladu sa zakonom i propisima, traže od vladajuće koalicija javnu ispriku zbog « neargumentiranih i lažnih prozivanja u vezi sa trošenjem novca iz gradskog proračuna".

GALOPSKE UTRKA NA SINJSKOM HIPODROMUNa sinjskom Hipodromu održane su treće ovogodišnje galopske utrke. Grlo Prometeus, vlasništvo obitelji Hrgović iz Sinja, osvojilo je pobjedu u glavnoj utrci na 1900 metara. Drugi je grlo Harry, a treći Veszedelem. U preostale dvije utrke pobijedila su grla iz GK Blaškan-Ringo. Na 1400 metara pobijedila je Wilandra, a u trci na 1700 metara Kalcit.

VRIJEME

Barem djelomice sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom. Malo kiše ili pokojeg pljuska bit će još ujutro u Slavoniji. Prema kraju dana se s novim jačim naoblačenjem očekuje kiša u zapadnim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu uz obalu prijepodne slaba do umjerena bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak koji će poslijepodne na sjevernom dijelu postupno okretati na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 25, a na Jadranu između 24 i 29 °C.

IZVOR:meteo.hr