Srijeda, 28.07.2021.

Na današnji dan prije 30 godina kardinal Kuharić blagoslovio novi alkarski barjak


Biti dio svečane alkarske povorke čast je za svakog Cetinjana, a proći ulicama Sinja i Alkarskim trkalištem u živopisnim odorama koje svjedoče povijest, vjeru, kulturu i nacionalni ponos, poseban je trenutak. Jedna od najčasniji dužnosti je ponijeti alkarski barjak.
Današnji barjak s likom Bogorodice, Čudotvorne Gospe Sinjske, blagoslovio je na današnji dan, 28. srpnja 1991. godine u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske blagopokojni zagrebački kardinal mons. Franjo Kuharić. Tom prigodom je istaknuo: ‘Alka je nedjeljiva od Gospe Sinjske, te neka danas kao i nekoć bude simbol naše pobjede’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tradicionalni koncert Mandolinskog sastava Osinium


U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021.’, večeras u 20,30 sati svoj tradicionalni koncert održat će Mandolinski sastav Osinium.

Nakon predstavljanja monografije početkom lipnja, Mandolinski sastav Osinium razveselit će nas još jednom u sklopu Dana Alke i Velike Gospe. U predivnom ambijentu Litrinog obora moći će se čuti desetak domaćih i stranih skladbi i hitova. Po starom običaju i ove godine Osinium će ugostiti drage prijatelje glazbenike iz drugih mjesta naše Dalmacije. Gosti će biti Mandolinski orkestar KUD-a Metković i Ženska klapa Cetinjanke iz Hrvaca.

Prema svemu sudeći očekuje se još jedna vesela večer puna svirke i pjesme.
IZVOR: WWW.FERATA.HR