Utorak, 28.07.2015.

Otvaranje izložbe ‘Stipe Sikirica – kipar Alke’U srijedu 29. srpnja u 20 sati u Galeriji Sikirica održat će se svečano otvorenje izložbe ‘Stipe Sikirica – kipar Alke’.
Na izložbi će biti predstavljeni radovi Stipe Sikirice koji su vezani za Alku. Naime, kroz dugi niz godina umjetničkog stvaranja Sikirica je, inspiriran Alkom i rodnim krajem, stvarao djela visoke umjetničke kvalitete. Pritom su neka djela s vremenom postala sastavni dio same ceremonije Alke. Riječ je, prije svega, o Spomeniku Alkaru koji se nalazi na početku Alkarskog trkališta, a ove godine se obilježava 50 godina od njegova postavljanja. Kroz pola stoljeća ovaj spomenik je postao, ne samo simbol Alke, već i prepoznatljivi simbol grada Sinja. Uz Alku se izrazito veže i njegov Veliki štit vojvode alkarskog, vratnice crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, kao i kovani zlatni i srebrni alkarski novac.
Uz navedena, prisutni će moći pogledati i druga djela Alkarskoga ciklusa u kojima se jasno očituje neraskidiva veza Sikirice i Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba ‘300 fotografija za 300 godina Alke i Velike Gospe’Sinoć je u Galeriji Galiotović otvorena izložba ‘300 fotografija za 300 godina Alke i Velike Gospe’, koju je u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ pripremila Foto-video udruga Sinj.
Izložbu je, uz nazočnost pedesetak Sinjana, otvorila obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika Sinja Kristina Križanac.
Na gotovo 50 panoa postavljenih u sali i hodniku Galerije, prikazano je 300 fotografija, uglavnom crno-bijelih, vezanih za Alku i Veliku Gospu, kroz sva povijesna razdoblja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završila dvotjedna ‘Mala škola plivanja’

U organizaciji Udruge za sportsku rekreaciju ‘Cvrčak’, ‘Cvrčak-sport’, na Gradskom bazenu Sinj održana je dvotjedna Mala škola plivanja.
Prigodnom podjelom diploma polaznici sportskog programa iz dječjih vrtića ‘Bili cvitak’, PO Maslačak i ‘Trilj’ uspješno su završili Malu školu plivanja.
U programu je sudjelovalo 24 djece koja su svoja motorička znanja, usvojena tijekom godine, nadopunila učenjem vještine plivanja. Djeca su kroz igru naučila ronjenje, skakanje, plutanje, klizanje,… osnove plivanja, što je temelj za usvajanje svih plivačkih tehnika.
Udruga za sportsku rekreaciju ‘Cvrčak’, ‘Cvrčak-sport’ ovom prilikom zahvaljuje Gradu Sinju i Upravi bazena što su im omogućili provedbu programa. Predškolcima žele puno uspjeha u školi, a ostalima poručuju – vidimo se na jesen!
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Turnir “Sinjski Maligani 2015″ – rezultati i najava

Zanimljivo i neizvjesno bilo je u ponedjeljak navečer na malonogometnom turniru “Sinjski Maligani 2015″ gdje su sva tri dvoboja ponudila dramatičnu završnicu.

Danas su na rasporedu četiri utakmice.

Rezultati, ponedjeljak 27.7:
Good morning Vietnam – Noa Skin 1:3
Beerhouse – Garaža Pujanke 1:2
Prangije tutnje – c.b. Faraon Kaštel Lukšić 0:1


Raspored utakmica za utorak, 28.7:
20:15h Rafina dica – MNK Hrvace c.b. Puls-Net
21:00h Konoba Intrada – Ortopedska pomagala Corporis
21:45h Zum Zum – Pivnica D.C.D.M.
22:30h Pekara Vučević – Azra

IZVOR: WWW.FERATA.HR