Ponedjeljak, 28.07.2014.

Eko prosvjedi i na dan Alke!?

Prosvjedi protiv odlaganja otpada iz tvornice ferolegura Dalmacija Dugi Rat i Željezare Split na područje rudokopa Slane Stine kod Sinja, koji su održani u subotu, mogli bi biti ponovljeni u Sinju na sam dan Alke.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba i promocija knjige u Alkarskim dvorima

Viteško alkarsko društvo organizira izložbu Trka na prstenac, Sa Sartiglia, Alka. Otvaranje izložbe je u utorak, 29. srpnja 2014. u 20.30 sati u Alkarskim dvorima, a moći će se pogledati do 16. kolovoza 2014.
Nakon toga, u 21 sat, Viteško alkarsko društvo u suradnji s Kulturnim društvom Trilj predstavit će knjigu Daniela Rafaelića Kinematografija u NDH.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras u Alkarskim dvorima: Koncert Gradske glazbe Sinj

U okviru ‘Dana Alke i Velike Gospe’, večeras s početkom u 21 sat u Alkarskim dvorima, svoj tradicionalni koncert održat će Gradska glazba Sinj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Božo Župić u operi ‘Ero s onoga svijeta’Sinjski operni pjevač, bas Božo Župić nastupio je u operi ‘Ero s onoga svijeta’.
U okviru 60. Splitskog kulturnog ljeta Ansambl Opere HNK Split izveo je u operu ‘Ero s onoga svijeta’ u Splitu 23. srpnja i u Vrlici, na Česmi, u subotu, 26. srpnja. Prvi put u ulozi protagonista tog djela nastupio je sinjski operni pjevač Božo Župić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR