Subota, 28.07.2012.

Projekti sinjske Turističke zajedniceU okviru ovogodišnje manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' Turistička zajednica grada Sinja organizirala je tri projekta, o kojima smo porazgovarali s direktoricom Jelenom Bilić. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Vijesti iz Svetišta Gospe Sinjske

Tradicionalno pred alkarski tjedan u Crkvi Čudotvorne Gospe sinjske sutra će se služiti sveta misa za Viteško alkarsko društvo, koju će od 11,30 predvoditi novi gvardijan fra Petar Klapež.Nakon sutrašnje večernje svete mise, koja će biti služena s početkom u 19 sati, u klaustru će biti otvorena izložba 'Svetište Gospe Sinjske na nacrtima iz arhiva Franjevačkog samostana u Sinju'. Organizatori izložbe su Franjevački samostan, Institut za povijest umjetnosti Centar Cvito Fisković Split i Državni arhiv u Splitu.

Također, od sutra će nedjeljne svete mise služiti svećenici s novim dužnostima. Jutarnju svetu misu u 06,30 služit će novi samostanski vikar fra Mirko Marić, misu u 7 sati služit će gvardijan fra Petar Klapež, a mise u 8 i u 10 sati novi župnik fra Ante Bilokapić. Večernju svetu misu služit će duhovnik sjemeništa i župni vikar fra Stipe Šušnjara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR 

Izložba Vladimira Davidenka

U subotu 28. srpnja u 21 sat u galeriji Galiotović biti će otvorenje izložbe slika akademskog slikara Vladimira Davidenka. Izložba je postavljena u okviru dana Alke i Velike Gospe 2012. Organizator je Kulturno umjetničko središte Sinj.Davidenko u Sinju izlaže novi ciklus pod nazivom 'Konji' od 30-ak slika u tehnici ulje na medijapanu, ulje na platnu, akril na platnu i crteži.

Vladimir Davidenko, rođen 1972.godine u Splitu, a po majci vuče korjene iz Cetinskog kraja (Otoka). Diplomirao na Umjetničkoj Akademiji u Splitu 2001. god. Poslije diplome aktivno se bavi slikarstvom.

Član je HULU-a Split. Izlagao na više grupnih i samostalnih izložbi. U ožujku 2004.i siječnju 2007. godine dobiva pozivnicu da predstavlja hrvatsku na Emaar international art symposium Dubai, U.A.E. gdje se okupilo 80 umjetnika iz cijelog svijeta. Njegova djela mogu se naći u privatnim kolekcijama na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a , Europi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nedavno je boravio u Azerbejdžanu gdje je izlagao a nekoliko djela mu je postavljeno u tamošnjem muzeju. Inače živi i radi u Splitu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR