Četvrtak, 28.07.2011.

Humanitarna akcija za Centar za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici

Prva nacionalna sportska televizija - SPTV, partner je humanitarne akcije  „Potkova dobrote“ s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za pomoć korisnicima  Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici. Humanitarna akcija krenula je 18. srpnja i traje do 7. kolovoza 2011. , na finalni dan održavanja Sinjske alke.  Akcija je namijenjena prikupljanju financijskih sredstava za kupnju posebno prilagođenog vozila za dnevni prijevoz korisnika centra Fra Ante Sekelez u Vrlici. Centar trenutno brine o 176 osoba različite životne dobi i spola, iz svih krajeva Hrvatske s umjerenom, teškom i najtežom mentalnom retardacijom.  Aktivnosti Centra usmjerene su na skrb i poboljšanje uvjeta života korisnika.
 
Ovu inicijativu kao glasnici akcije podupiru i brojna poznata alkarska imena, među kojima i slavodobitnici Sinjske alke i aktivni sudionici ovogodišnjih alkarskih svečanosti, Andrija Hrgović i Denis Gugić. U promotivnom spotu pojavljuju se i poznata imena konjičkog sporta, državne reprezentativke u preponskom jahanju, Janka Krašovec i Vernalis Dokuzović te gradonačelnik grada Sinja, Ivica Glavan. 
 
Partneri humanitarne akcije su gradovi Vrlika, Sinj i Zagreb te brojni klubovi i savezi, Viteško alkarsko društvo te drugi partneri i donori među kojima izdvajamo tvrtku GIRK Kalun d.d.. Medijski partneri projekta su 24sata, Večernji list, Narodni radio, VOX TV, KlasikTV i portal zagreb.hr.

Tijarica ima svoje heroje



TIJARICA – Darivanje je svaki dan, velik broj ljudi, djece i nemoćnih, naših prijatelja i poznanika, zatreba krv. Tada njihov život ovisi samo o dobrovoljnim davateljima krvi.
Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu želi prikupiti što više potencijalnih davatelja u slučaju nedostatka neke krvne grupe hitno potrebne osobi koja se bori za život.

U organizaciji Udruge “Pokrenimo Tijaricu”, GD Crvenog križa iz Sinja i Odjel za transfuziju KBC-a Split darivanje krvi se održalo u OŠ Stjepan Radić, a Tijaričani još jedan puta su dokazali da imaju srca i darovali krv.

Krv je je darovalo 30 ljudi, a deset odbijeno iz zdravstvenih razloga što je ogroman uspjeh za mjesto koje ima 60 posto populacije starije od 65 godina i nešto više od 300 stanovnika. Znači deset posto stanovništva je darovalo krv. Ako odbijemo starije znači oko 30 posto.

U usporedbi sa Sinjem koji je prikupio 50 doza ovo je veliki uspjeh. Raduje što imamo 10 novih mladih davatelja koji su prvi put darivali krv!

Hvala im svima koji su se odazvali ovom humanom činu.
Piše: Ana Bravić  Foto:Arhiv GZ
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Studenti promiču Alku



Uoči 296. alkarskih svečanosti, Udruga studenata Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Publius organizira dvodnevni seminar na temu Kulturno-turistički potencijal Sinjske alke i lokalni razvoj. Projekt se realizira u sklopu ovogodišnjih Dana Alka i Velike Gospe i pod pokroviteljstvom Grada Sinja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Kraljev govor' na gradskom bazenu

Danas na repertoaru ljetnog kina na sinjskom gradskom bazenu, igra film 'Kraljev govor'. Početak je u 21 sat.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Miro Bulj o rodilištu

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj danas je uputio priopćenje za javnost, pod naslovom 'Rodilište se otvorilo, nastavljamo borbu za samostalni Dom zdravlja Sinj'. Priopćenje donosimo u cjelosti:
Sugrađani, ovu smo bitku  dobili, iako su mnogi govorili 'to je uzaludna borba, bit će kako oni gori na vlasti kažu'. Ti isti danas se šepure, bacaju nam prašinu u oči, a cijelo su vrijeme radili suprotno, da se rodilište ne otvori.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Završena osmina finala 'Maligana'

Sinoć je završena osmina finala malonogometnog turnira 'Sinjski maligani 2011.'
Donosimo rezultate:
Bili Mantili - Brnaze 4:3
Pelimovac/CB Opera - Pivnica DCDM 1:3 (penali, reg. dio 1:1)
Fast food Popaj - Kumovi Cmont 2:1
Pekara Šaribok - Autoservis Ikljaš 4:1

Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, na starom košarkaškom igralištu kod kina večeras će se odigrati četvrtifnalne utakmice u kojima se sastaju:

20:00h Torcida Otok - Bili mantili
20:45h Pekara Šaribok - ŠN Glavice
21:30h Restoran Feniks - Bony Pony
22:15h Pivnica DCDM - Fast food Popaj

U slučaju lošeg vremena, četvrtfinale će se odigrati sutra.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Treba voziti oprezno zbog mokrih i skliskih kolnika u većem dijelu zemlje. Zbog mogućih odrona zemlje i kamenja, treba pripaziti na dionicama kroz gorja kao i duž Jadranske magistrale. Tijekom dana zastoji su mogući na dionicama na kojima su u tijeku radovi kao i u blizini turističkih središta na obali.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...