Srijeda, 28.07.2010.

"Ferata" on-line

Danas, 28. srpnja, on-line je tjednik Ferata. U prvom broju tjednik donosi intervju sa predsjednikom stranke umirovljenika Sinj Borisom Nikolićem Malorom–Zelom, Feljton o životu i djelu Tihomila Rađe, temu tjedna pod nazivom "Bušte naših poteštata" ali i druge zanimljive naslove.
Za Feratu međuostalim pišu sinjski gradonačelnik Ivica Glavan  i novinar Toni Paštar

U prostorijama sinjskog rodilišta održana je konferenciju za novinare

U prostorijama  sinjskog rodilišta danas, 28. srpnja, je održana konferencija za novinare na kojoj su liječnici ginekolozi, primalje i predstavnik potpisnika „peticije za očuvanje rodilišta“ Miro Bulj, naglasili kako žele upoznati javnost da se od kada je rodilište zatvoreno nije napravilo ništa kako bi se pokrenulo rješavanje ponovnog otvaranja. Ispred primalja  nazočnim se obratila Maja Bazina,  koja je rekla da je dosta interesantno kako  isti kriteriji ne važe za sada jedino vanbolničko rodilište u RH rodilište u Metkoviću koje i dalje radi sa istim nedostacima. Upravo zbog tih nedostataka, druga rodilišta u našoj županiji  zatvorena su, a primalje ostale neraspoređene na druga radna mjesta. Bazina je naglasila kako podsjeća Upravno vijeće, dožupana Luku Brčića, ravnatelja Petrica i voditelja Prolića kako je ministar riješio njihove plaće do kraja godine, no pita se kao i svi drugi što dalje?...

Alkarski Vojvoda Ante Vučić odredio alkare koji će nastaviti s alkarskim provama i koji će biti u svečanoj povorci

Alkarski Vojvoda Ante Vučić jučer je odredio alkare koji će nastaviti s alkarskim provama i koji će biti u svečanoj povorci. To su alaj-čauš Tonći Bešlić, Ante Zorica, Nenad Marić, Alen Filipović Grčić, Kristijan Bikić, Tino Radanović, Dušan Ivandić, Mario Šušnjara, Ivica Filipović Grčić, Mladen Vučković, Ante Runje, Andrija Hrgović, Ante Poljak, Denis Gugić, Jakov Jerkan, Hrvoje Filipović Grčić, zamjenik alaj-čauša, Petar Tomašević, Josip Čačija, Frano Ivković, Jure Domazet. Debitanti u povorci bit će Frano Talaja i Željan Vuletić. Vojvoda je odlučio kako će ovogodišnji barjaktar biti umirovljeni pukovnik HV Mladen Marić.

Obavijest

Prema najavama iz Porezne Uprave sutra, 29. srpnja, počinje   isplata poreza za još 2000 obrađenih prijava iz  sinjske Porezne ispostave.

"Dani Alke i Velike Gospe 2010."

U okviru manifestacije „Dani Alke i Velike Gospe“ večeras će u alkarskim dvorima s početkom u 20 ,30 sati održati koncert mješovitog i dječjeg zbora Sinj, Stjepana Mihaljinca, Marije i Bože Župić i Udruge “Sinjski slavuji”.

Iz ovogodišnje programa „Dani Alke i Velike Gospe“ zanimljiva događanja bit će i sutra: U organizaciji moto-kluba Streetrunners sutra počinje  jubilarni 10.  po redu moto susreti u Sinju.Kroz tri dana motociklisti se održati moto igre, defile ulicama grada. U glazbenom dijelu programa nastupiti će sinjski bendovi, Rubikon iz Zagreba, Kavasaki trip, Atomsko sklonište i soul fingersi.

Od 16 sati na košarkaškom igralištu počinje turnir u košarci kojeg  organizira škola košarke „Alkar“.

U muzeju Cetinske krajine u 21 sat izložba “Sablje na tlu Hrvatske od 6. do 20 st.“ autora Tomislava Aralice.

“HAAG, EU ili Hrvatska tugo moja”

U gradskom kinu sutra, 29. srpnja, u 20,30 sati predpremijera filma Jakova Sedlara “HAAG, EU ili Hrvatska tugo moja”.

Akcija darivanja krvi u Tijarici

U  okviru manifestacije DANI PURE KOMINA I BRONZINA  koji se održava u Tijarici ovoga vikenda, sutra, 29. srpnja, će se održati dragovoljno darivanje krvi u organizaciji udruge pokrenimo Tijaricu i GD CK Sinj. Akcija traje od 09 do 13 u Osnovnoj školi Stjepana Radića.

Obavijest

Od danas na području općine Hrvace Likomed veterina provodi dezinsekciju muha. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 701-400.

Kino danas

U sinjskom kinu prikazuju se dva filma od 19,00 sati SHREK-posljedenje poglavlje i u 20,30 sati STREET DANCE.

Sport

Danas, 28. srpnja, od 18 sati u Glavicama se igra pripremna utakmica Junak-Solin.

Također u 18,00 sati, na Golim brdima u Otoku odigrat će se prijateljska utakmica između OSK-a i Hrvaca.

Kronika 92

Jučer, 27. srpnja 2010.g., dovršeno je kriminalističko istraživanje nad malodobnikom. Osnovano se sumnja da je od mjeseca svibnja u više navrata iz obiteljske kuće na području Sinja, u vlasništvu 31-godišnjakinje, otuđio zlatni nakit koji je uz pomoć 20-godišnjaka i 18-godišnjaka prodao u zlatarnu. Protiv svih slijedi odgovarajuća KP-a ODO za mladež.   
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Vremenske prilike povoljne su za vožnju, a zastoji su mogući duž Jadranske magistrale (D 8) i Istarskog ipsilona u blizinama turistčkih središta. Vozače molimo za strpljenje.

Zbog radova za sav promet bit će na pola sata zatvarana brza cesta Solin-Klis, danas u 17:00 i 23:00. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK