Subota, 28.07.2007.

MISNO SLAVLJE U OTOKU

župa Sv. Luke i Općina Otok danas će misnim slavljem obilježiti 292. godišnjicu od pogibije Otočana u pohodu Osmanlijske vojske na Sinj. Svečana procesija do ranokršćanske bazilike na Mirinama u kojoj će sudjelovati i alkari počet će u 18,00 sati, a nakon toga najavljen je i kulturno umjetnički program uz Cetinu na kojem će nastupiti Klapa sv. Luka iz Otoka, KUD Kamešnica, KUD Krenica te Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" TIJARICA, 27. I 28. SRPNJA 2007. GODINE

Sinoć je u Tijarici otvorena četvrta po redu manifestacija a «Dani komina pure i bronzina». U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupit će splitske i triljske mažretkinje, gradska glazba Trilj, KUD Ivan Goran Kovačić iz Ivankova, KUD Tijara iz Tijarice, otvorna je i etno izložba Marinka Poljaka, te foto izložba Dražena Bote.
Danas u 18 sati počinje se sa spremanjem tradicionalnih jela iz Dalmatinske zagore na kominu, a u zabavnom dijelu programa nastupiti će KUD iz Ivankova, KUD iz Dalmatinske zagore i Hercegovine gdje će se izvesti poznata plesna dijela kao što su završno kolo ere s onoga svijeta , Drmeš, Linđo i za kraj večeri predviđen je koncert Jole.

"VRLIčKO LJETO"

U sklopu Vrličkog ljeta na prostoru športsko-rekreacijskog centra česma u nedjelju će se izvesti opera «Ero s onoga svijeta». Operu će izvesti članovi Hrvatskog narodnog kazališta Split, u s početkom u 21,00 sat.

IZLOžBA RADOVA EDE KEREKEš

U palači Tripalo u ponedjeljak će biti otvorena izložba radova Ede Kerekeš naziva «Već viđeno».Umjetnica će se predstaviti sa 35 djela sa motivima Sinja, Alke, Cetinskog kraja. Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza i to od 9 do 13 te od 18 do 24 sata.

IZLOžBA

U utorak je otvorenje izložbe najavljeno je i u Vrličkoj ulici kada će svoja djela izložiti Nada Lapić. Otvaranje je najavljeno za 10 sati.

"BRNAšKI DERNEK"

Jučer je počeo 26. Brnaški dernek na Meljači. Program se otvorio dječjom alkom-natjecanjem za baru čiji je pobjednik Jure Paštar sa 8 punata.
Danas, drugi dan derneka počinje u 17 sati borbom bikova, poslije toga najavljen je nastup poznatog voditelja i humoriste «babe mande». U 19 sati počinje dječja alka natjecanje za čoju, a potom slijede natjecanja u skoku u dalj, lomljene ruke te večer rere, ojkanja, gusli i dipli. U 21 i 30 minuta sat održati će se koncert Držena žanka.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

Na zračnom pristaništu u Sinju danas se održava alkarski padobranski kup kojeg organizira Aeroklub Sinj.

Sinoć je na teniskim terenima Alke počeo trodnevni teniski turnir u igri parova. Na turniru sudjeluje 16 parova odnosno 32 igrača. Natjecanje počinje u 18 sati, a sutra za 19 sati predviđen je finali susret.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana održava se turnir u uličnoj košarci.

SPORT

Danas prijateljske pripremne utakmice igraju u Vinjanima Vinjani - OSK, a u Zmijavcima Croatia - Hrvace

Oformnjena je još jedna nogometna škola na našem području, a to je škola nogometa Sinj u kojoj su raspoređeni natjecatelji Junaka i Tekstilca do kadetskog uzrasta. Predsjednik je po statutu iste predsjednik Junaka Snježan šentija, dopredsjednik je predsjednik tekstilca Zlatko Perić a članovi vodstva škole su i Ivica Glavan i dva predstavnika roditelja. Za voditelja škole imenovan je prof. Tomislav Bilić.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje film "Zodijak". Početak je u 20 sati i 45 minuta.