Petak, 28.07.2006.

ZAVRšNE PRIPREME ZA SINJSKU ALKU



Polako se približavaju završe pripreme u Viteškom alkarskom društvu za ovogodišnja 291. alkarska nadmetanja. Na alkarskom trkalištu pred velikim brojem posjetitelja alkari održavaju svoje prove, a od ponedjeljka u službenom dijelu prova sudjelovat će alkari-kopljanici koje će odrediti vojvoda Ivan čikara. Za ovu nedjelju predviđeno je svečano i službeno fotografiranje cjelokupne povorke i dužnosnika VAD-a u Svetištu čudotvorne Gospe Sinjske. U tijeku su posljednje aktivnosto na organizacijskom, protokolarnom i marketiškom dijelu.

"BRNAšKI DERNEK"

Danas počinje tradicionalni 25. Brnaški dernek koji će trajati od 28. do 30. srpnja gdje se u tri dana održava smotra junaštva i folklora.
Mjesni odbor i športsko društvo Brnaze po 25. put na Meljači organiziraju popularni «Brnaški dernek». Program počinje danas u 18 sati borbom bikova, od 19 sati je dječja alka, potom utrka u vrećama. Za večernje sate najavljen je nastup sinjskih mažoretkinja kao i glazbene skupine.
Dernek u Brnazama trajat će tri dana, a ni ove godine neće nedostajati tradicionalnih igara dok će večeri biti upotpunjene nastupom glazbenih skupina.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

U Tijarici počinje tradicionalna manifestacija "Dani komina, pure i bronzina. Organizator očekuje velik broj posjetitelja, a bit će bogat kulturni, zabavni i športski program.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

Na programu sinjskog kulturnog ljeta za danas, pored najavljenog Brnaškog derneka, u Gradskom parku i Domu mladih bit će vrlo zabavno, nastupit će grupa Hot line.

SPORT

Nastavlja se tradicionalni nogometni turnir za mlađe uzraste u organizaciji NK Glavice gdje sudjeluje 29 ekipa, a danas nastupaju dječaci rođeni *95 godišta. Jučer je završen turnirski za *93 godište, a u završnicu, koja je predviđena sutra, plasirali su se Omladinac i Glavice. Sutra je predviđeno natjecanje za *91 godište i svi završni susreti.

Već treći dan naš Gradski stadion domaćin je sportsko-zabavnom programu gdje sudjeluje 200 djevjčica i dječaka s područja Cetinskog kraja. Tijekom dana očekuje se dolazak predstavnika iz UEFA-e točnije iz nogometnog saveza Norveške.

Danas je završni dan turnira na male branke na starom košarkaškom igralištu u organizaciji kluba navijača Maligana. U finalu sastaju se ekipe: B53-Samuraj Dicmo.

Još traju prijave za 11. Tradicionalni turnir u malom nogometu u organizaciji Udruge za mali nogomet. Prijave se mogu izvršiti do ponedjeljka do 19 sati, kada je izvlačenje u prostorijama Udruge, a turnir počinje u srijedu u 19 sati.

VRIJEME

Toplo i sunčano. Jutros je temperatura u Sinju bila 21 stupanj, a tijekom dana očekuje se sunčano i sparno s mjestimičim pljuskovima.