Četvrtak, 28.07.2005.

PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Na alkarskom trkalištu od 18. sati svakodnevno su pripreme alkara, a od slijedećeg tjedna početi će i pripreme alkarskih momaka kojih zajedno s namještačem alke ima 43. Već za ponedjeljak sazvan je radni sastanak.

I pripreme alkara na trkalištu u završnoj su fazi. Sljedeći tjedan biti će poznata i imena alkara kopljanika za 290-ta alkarska nadmetanja, koje će izabrati vršitelj dužnosti vojvode Ivan čikara.

PRIOPćENJE HNS-LIBERALNI DEOMOKRATI SINJ

Priopćenjem za javnost povodom intervjua dr. Danice Ramljak koji je objavljen u jučerašnjem broju Slobodne Dalmacije pod nazivom "Mesić mora doći na Alku" oglasila je Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati podružnica Sinj......

AKCIJE TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Turistička zajednica Grada Sinja intezivno priprema nekoliko zanimljivih turističkih projekata u jeku špice turističke sezone. Ove godine kao novost je prva utrka konobara u našem gradu, točnije u subotu 30.srpnjau 10 sati. S obzirom na veliki broj ugostiteljskih objekata, očekuje se i velika zainteresiranost.

U pripremi je i vrlo atraktivni sportsko-rekreativni događaj -potvrđuje direktor Turističkog ureda Ante Latinac, a riječ je o natjecanju u paragladingu, kanuingu i trčanju, a u goste Sinju stiže i atraktivna grupa iz prijateljskog talijanskog grada.

Još uvijek traje akcija turističke zajednice, grada Sinja, i Radio Sinja za izbor najljepšeg balkona i okućnice na području grada i pripadajućih mu naselja. Prijave se vrše na broju telefona 660-550 ili u redakciji radio Sinja zaključno sa 31 srpnja.

BRNAšKI DERNEK

U organizaciji mjesnog odbora i športskog društva Brnaze, a uz pokroviteljstvo Grada Sinja i uz potporu županije u Brnazama od sutra počinje 24. Brnaški Dernek na Meljači. Program počinje od 18 sati Borbom bikova.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" U TIJARICI

.U Tijarici od sutra započinje druga po redu gastronomsko- kulturna manifestacija "Dani komina Pure i Bronzina" koja će trajati dva dana. U okviru manifestacije biti će mnogobrojna gurmanska natjecanja

KULTURA

U Galeriji Galiotović izloženi su slikarski radovi Kornelije Neli Bajlo i Sinjanina Slavena Kulića, a u Kontića Kući u Brnaškoj ulici djela Perice Jagnjića. Izložbe se mogu pogledati svakim danom od 8-12 te od 17 do 21 sat.

U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe u nedjelju od 21 sat u Galeriji Galiotović otvoriti će se retrospektivna izložba duboreza i skulptura sinjanina Zorana Cvitkovića, riječ je o ciklusu dijela posvećenoj tradiciji Hrvatskog pletera.

SPORT

Na nogometnom igralištu Glavica danas počinje međunarodni kadetski turnir na kojem sudjeluje 27 ekipa iz Hrvatske i Austrije. Riječ je o kadetima 91 i 93 godišta.Svečano otvaranje je danas od 17 sati, a natjecanja će održavati sljedeća dva dana u vremenu od 9 do13 i poslijepodne od 16 do 20 sati.

Na nogometnom igralištu Glavica u nedjelju od 17 sati odigrat će se prijateljska utakmica između NK Glavice i prvoligaša NK Zagreb iz Zagreba.

Turnir u basketu koji je bio predviđen za danas zbog nedostatka zainteresiranih ekipa neće se održati.

OBAVIJEST IZ NK TEKSTILAC

Pozivaju se igrači nogometnog kluba Tekstilac seniori, juniori i kadeti na pripreme za naredno natjecanje u ponedjeljak 1. kolovoza u 18 sati.

MATURANTI 79/80 SLAVE 25. GODIšNJICU MATURE

Maturanti školske godine 79/80 ove godine proslavljaju 25-tu godišnjicu mature. Obljetnica će se proslaviti 12. kolovoza u Hotelu Alkar. Iz organizacijskog odbora pozivaju zainteresirane da se jave na mobitel 098/ 265-602.

KINO DANAS

U gradskom kinu Sloboda večeras od 19 i od 21 sat film Stevena Spildberga "Rat svjetova" sa Tom Cruisom u glavnoj ulozi.

VRIJEME

U nastavku dana sunčano, vruće i sparno sa slabim jugozapadnim vjetrom. Temperatura zraka kretati će se od 32 do 37 stupnjeva Celzijevih, a u unutrašnjosti Dalamcije i viša.