Petak, 28.06.2019.

Održana 1. Smotra dječjeg folklora ‘Mali čuvari baštine’

 
 
U dvorani Muzeja Sinjske alke sinoć je održana 1. Smotra dječjeg folklora ‘Mali čuvari baštine’.

Na ovoj smotri nastupile su Sinjske mažoretkinje, članovi KUD-a Sinj koji su izveli Sinjsko kolo i Splitske plesove, KD Brnaze predstavilo se kolom Ražanac, a učenici nižih razreda OŠ Trilj predstavili su svoj projekt Tradicija u novom ruhu te izveli pjesme u desetercu. Mladi članovi HKUD-a Peruća iz Hrvaca okupljene su oduševili kolom Trogirski šotić, KUD Glavice sa Sinjskim kolom i KUD Krenica Gala sa završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta. Uz njih, svoje najmlađe članove i članice predstavio je i KUD Cetina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 25. obljetnice pogibije pripadnika ‘Puma’

 
U suradnji s Ministarstvom obrane, Ministarstvom hrvatskih branitelja, planinarskom udrugom Dinaridi i HGSS stanica Split, Udruga veterana 7.gardijska brigada ‘PUMA’ organizira obilježavanje obljetnice pogibije 31 i nestanka jednog pripadnika 7. gardijske brigade ‘PUMA’ na Velikoj Duvjakuši na Dinari, za članove obitelji poginulih pripadnika 7. gardijske brigade ‘PUMA’ i za članove Udruge veterana 7. gardijska brigada ‘PUMA’ u subotu, 29. lipnja 2019. godine.
Program obilježavanja počinje u 8 sati i 30 okupljanjem sudionika u Suhopolju Vrličkom kod Vrlike, zatim će biti transport helikopterom na Veliku Duvjakušu (za članove udruge, obitelji poginulih, uzvanike, predstavnike medija), a za sve ostale od 6,30 sati krenit će pješački pohod do mjesta svečanosti. Program počinje u 11 sati polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod spomenika gdje će se održati i sveta misa. Nakon toga, organizatori su organizirali ručak i druženje za sve posjetitelje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR