Subota, 28.06.2014.

Zatvoren triljski viseći most



Dana 27. lipnja 2014. godine djelatnici komunalnog odjela grada Trilja zatvorili su za sav promet viseći most u Trilju.
Razlog zatvaranja ove triljske atrakcije je njegovo veoma loše stanje čime je bila ugrožena sigurnost građana koji njime svakodnevno prometuju. Na prethodno održanom sastanku gradonačelnika i mještana naselja “stari most” postignut je dogovor da se most zatvori do obnove koja bi trebala uslijediti u naredne dvije godine. U proračunu za 2014. godinu grad Trilj je predvidio sredstva za izradu projekta sanacije, a zatvaranje mosta je samo privremena mjera kojom se žele spriječiti moguće nezgode i povećati sigurnost građana.
IZVOR  WWW.FERATA.HR

Sazvana 10. sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Hrvoje Markulin za petak, 4. srpnja sazvao je 10. sjednicu Gradskog vijeća.
Kako doznajemo, na dnevnom redu sjednice naći će se 11 točaka, a sinjski gradski vijećnici između ostalog će raspravljati o prijedlogu Godišnjeg izvješata o izvršenju Proračuna za 2013. godinu, o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Sinja, te će zauzeti stav po pitanju potrebe vraćanja štandova u ulicu Šetalište Alojzija Stepinca.
Na slijedećoj sjednici naći će se i program manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2014.’, koji počinju 4. srpnja, a trajat će do 24. kolovoza. I ove godine u okviru manifestacije Sinjani i njihovi gosti moći će uživati u mnogim kulturnim, zabavnim i sportskim događajima, za čije će se održavanje iz gradskog proračuna izdvojiti oko 416 tisuća i 500 kuna.
Sjednica će se održati u sinjskoj Gradskoj vijećnici s početkom u 15 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR