Utorak, 28.06.2011.

Održana edukativna radionica o pisanju projekata.''Udruga MI iz Splita u Sinju je 27.6.2011.g. održala edukativnu radionicu o pisanju projekata.
O temi ''Logička matrica - izrada strategije projekta'' govorio je edukator Milan Bijelić iz Udruge MI koji je radionicu proveo u okviru regionalnog programa podrške udrugama Step kojega financira Nacionalna zaklada za civilno društvo.
Na četverosatnoj radionici sudjelovalo je 10 osoba iz 6 udruga: SKUP, Viola odorata, 4+, Cjelovit život, Novi put i Srma.
Radionica je održana u prostorijama Crvenog križa Sinj u vremenu od 17 do 21 sat, a organizator radionice u Sinju za članice Mreže udruga Grada Sinja i druge bila je Udruga Srma.

Produljen rok za uplatu novca

Na Trgovačkom sudu u Splitu danas je održan sastanak Odbora vjerovnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju. Na sastanku se raspravljalo o ponudi tvrtke Frigus lumen za kupnju Dalmatinke.
Podsjećamo, Frigus lumen jedini se javio na usmenu dražbu za kupnju sinjske tvornice konca Dalmatinka Nova d.d. u stečaju, koja je održana na Trgovačkom sudu u Splitu 18. svibnja ove godine. Frigus Lumen ranije je uplatio 200 tisuća kuna jamčevine, a preostali iznos od 26,8 milijuna kuna obvezao se uplatiti u roku od 30 dana, odnosno do 18. lipnja, što nije učinio.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Sport

Susretom NK Dinamo Pajde Mohlin iz Švicarske i NK Croatie Zagreb Stuttgart, počeo je dio sinjskog domaćinstva '2. svjetsko nogometno natjecanje klubova što su ih utemeljili Hrvati izvan domovine'.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu još danas i sutra, u 20,45 sati, prikazivat će se američka komedija Mamurluk 2.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se bez ograničenja. Tijekom dana gužve i zastoji su mogući na dionicama gdje su radovi kao i u blizini turističkih središta na obali.

Državna cesta D1, na dionici Knin-Gračac, zbog radova je zatvorena između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1. Kod mjesta Budačka Rijeka također na D1 vozi se otežano i povremeno u koloni. Vozače molimo za strpljenje.

Na zagrebačkoj obilaznici zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec, promet na sjevernoj i južnoj strani kolnika teče uz ograničenje brzine 80 km/h.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok).
IZVOR: HAK
...