Ponedjeljak, 28.06.2010.

Jutros su počeli upisi učenika u prve razrede srednjih škola

Jutros su počeli  upisi učenika u prve razrede srednjih škola za školsku godinu 2010./2011. Prijave će se primati danas, 28. lipnja, i sutra od 8 do 16 sati. Objava rezultata bit će u srijedu, najkasnije do 14 sati. Upisi će se obavljati u četvrtak, od 8 do 16 sati. U četiri sinjske srednje škole predviđeno je oko 530 upisnih mjesta.

Obavijest

Klub navijača "Sinjski Maligani" po drugi puta u svojoj povijesti organizira malonogometni turnir kod košarkaškog igrališta pod nazivom "Sinjski Maligani 2010.". Pobjednička ekipa turnira osvojit će nagradu od osam tisuća kuna, drugoplasiranima pripadaju četiri tisuće, dok će ekipa koja osvoji treće mjesto sa sobom ponijeti dvije tisuće. Za najboljeg igrača i strijelca turnira također će se pripremiti prigodne nagrade.
SVI ZAINTERESIRANI ZA SUDJELOVANJE MOGU SE PRIJAVITI OD DANAS, 28. LIPNJA, PA SVE DO 3. SRPNJA U CAFFE BARU "SPORT" (na dnu sinjske Pijace, vlasnik Petar Cvitković ili na broj mobitela: 091 234 0356) ILI NA DAN IZVLAČENJA PAROVA 3.7. U PROSTORIJAMA KLUBA NAVIJAČA "SINJSKI MALIGANI". Početak izvlačenja je u 20 sati, a početak turnira je 5. srpnja u poslijepodnevnim satima.
Kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna, a igra se po sistemu 3+1.

Održan kolegij gradonačelnika Grada Sinja

Danas je održan  kolegij gradonačelnika Grada Sinja. Izvješća su podnijeli pročelnici upravnih odjela, od kojih izdvajamo izvješće pročelnice za financije Jasne Mijić o izvršenju Proračuna Grada Sinja od 01.siječnja do 21.lipnja ove godine. U navedenom razdoblju proračun je ostvaren 42% odnosno uprihodovano je 35 miljuna i 560 tisuća kuna.

Predstavljanje gospodarskih mogućnosti Cetinske krajine

Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora, Gradovi Sinj i Trilj,  poduzeće Gospodarska zona Kukuzovac  i klub Sinjana u Zagrebu sutra, 29. lipnja, u Ministarstvu gospodarstva organiziraju  predstavljanje gospodarskih mogućnosti Cetinske krajine.

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj podnio je zahtjevda se u gradu postavi bista dr. Tihomilu Rađi

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj podnio je zahtjev Odboru za imenanovanja  ulica i trgova Grada Sinja da se u gradu postavi bista istaknutom sinjaninu i velikom domoljubu dr. Tihomilu Rađi.

Udruga Gaj Laberije iz Sinja nastupila u Pulskoj Areni

Udruga Gaj Laberije iz Sinja nastupila je 25. lipnja 2010. godine u Pulskoj Areni. Točnije, svoju Revijalnu utakmicu Rimljani-Dalmati prikazali su na 9. Danima antike (PULA SUPERIORVM), a na poziv Turističke zajednice Istarske županije. Članovi Udruge Gaj Laberije, u veličanstvenom ambijentu Arene, prezentirali su antičku igru s loptom, inovativan turistički proizvod koji nadopunjuje uobičajenu turističku ponudu Sinja i Cetinske krajine. Njihov odlazak u Pulu organizirala je Turistička zajednica Grada Sinja i Grad Sinj.
Inače, članovi Udruge Gaj Laberije su veterani nogometnih klubova OSK iz Otoka i Tekstilac iz Sinja te glumci-amateri iz Otoka, Hrvaca, Trilja, Sinja i Splita. Na ovaj su način, bez ikakve sumnje, ne samo maštovito prikazati povijesna zbivanja, nego su uspješno predstavili Cetinsku krajinu i Splitsko-dalmatinsku županiju na devetim Danima antike u Puli.

Obavijest

Zbog radova na podusjeku tunela Mačkovac brza cesta Solin-Klis danas, 28. lipnja, će se zatvoriti za sva vozila  od 21 do 21,30 minuta.Obilazak je stara kliška cesta.

Sport

Na humanitarnoj utakmici odigranoj u Glavicama između veterana Cetinskog kraja i nogometnih sudaca prikupljeno je 18 tisuća kuna za liječenje djevojčice iz Vrlike Žane Lelas, inače cetinski veterani pobijedili su 3-2.

Pobjednici turnira za mlađe uzraste koji je održan u Čaporicama su mladi nogometaši Vranjičkog Omladinca i Orkana iz Dugog Rata. Od cetinskih klubova zapažene rezultate ostvarili su Čaporice i Glavice. Odličan organizator ovog turnira bio je NK Čaporice.