Subota, 28.06.2008.

PREDSTAVLJANJE KNJIGA


FOTO: www.radio-mreznica.hr

U organizaciji potpredsjednika HKDU-a Stipe Soldića i Udruge za očuvanje kulturne baštine sela Satrić, danas, 28. lipnja, će se na mjesnom igralištu, s početkom u 20,00 sati, održati promocija triju knjiga. Dr. Marko Veselica promovirat će knjigu "Junak našega vremena", dr. Ante Kovačević "Posavski koridor smrti" te prof. Zdravko Tomac "Tuđmanizam i Mesićizam". U kulturnom dijelu programa nastupit će poznata imena Hrvatske estrade Duško Lokin, Alen Slavica te Crveni Koralji, a svoj dolazak su najavili i drugi gosti.

OBAVIJEST

Povodom blagdana svetih Petra i Pavla, zaštitnika župe Kotlenice, danasće se ispred špilje Vranjača održati prigodni kulturni program. Organizatori su KUD Pleter iz Dugopolja, obitelji Punda i Poglavarstva općine Dugopolje. Početak programa je u 20,00 sati za kada je najavljen obilazak špilje Vranjača, a u 20.30 sati nastupit će KUD Pleter.

OBAVIJEST

"Likomed veterina" obavještava stanovništvo Općine Dicmo da će se 30. lipnja na području njihove općine obavljati deratizacija i larvicidna dezinsekcija. Akcija će trajati četiri dana.
Deratizacija će se izvršiti preparatima na bazi BROMADIOLONA, larvicidna dezinsekcija polaganjem DIFLOX COMPRESSA u stajaće vode i septičke jame, te prskanjem raslinja i drugih kritičnih točki preparatom na bazi DIFLUBENZURONA. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj "Likomed veterine": 701 - 400.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras od 20.45 sati igra američka povijesna romantična drama "Dvije sestre za kralja" u kojem glavne uloge igraju Natalie Portman i Scarlett Johansson. Film govori o dvije ugodne i simpatične sestre koje žive mirnim seoskim životom. No, njihovi ih ambiciozni otac i ujak, u maniri najžešćih svodnika, pokušavaju podati engleskom kralju Henryju Tudoru kako bi obitelji osigurale što veći društveni položaj i materijalnu dobit.

SPORT

U sinjskoj športskoj dvorani danas se u 20 sati igra druga utakmica za prvaka sinjske Malonogometne lige između ekipa Brnaze Extrametal i Bestozzy Blaškan.Prvak će biti ekipa koja ostvari dvije pobjede.
U prvom susretu slavio je Best ozzy Blaškan pobjedivši Brnaze Extrametal 3-1. Eventualna treća utakmica igrala bi se u nedjelju 29. lipnja u 19 sati. U nedjelju će se u 18 sati igrati susret za 3. mjesto između Suhač Comerc-Cafe bar Roda.

Kulturno športska udruga "Cista Velika" organizira 14. tradicionalni malonogometni turnir memorijal "Mate Vučak-čigra". Turnir počinje 4. srpnja, a sve informacije mogu se dobiti na broj mobitela 098 176 95 25.

Mladi košarkaši Alkara-kadeti sutra putuju na međunarodni turnir u gradić Itri na jug Italije. Osim Sinjana na turniru će nastupiti i ekipe iz Rima i Letonije te domaćin. Turnir će se održavati od 30. lipnja do 05. srpnja.

Ovaj se vikend igraju susreti boćarskih liga. U okviru 2. lige boćari Trilja sutra dočekuju ekipu Komolca, a u nedjelju se u Turjacima igra derbi treće lige između Pržine i Otoka.
Boćari Sinja u 1. županijskoj ligi u nedjelju gostuju kod ekipe Veli Varoš u Splitu. U natjecanju 2.žup.lige Potravlje dočekuje ekipu Toni Benza, a Marjan je domaćin Biteliću.