Srijeda, 28.06.2006.

UPOZORENJE LIJEčNIKA

Na nesnosne vrućine upozoravaju i liječnici. Treba izbjegavati izlazak u natoplijem dijelu dana, uzimati dovoljno tekućine i pokušati se zaštititi od ultraljubičastog zračenja.
Upozorenja pristižu i u svezi razlike temperature u klimatiziranim prostorijama. U takvim slučajevima rashlađeni prostori smiju najviše sedam stupnjeva biti niži od vanjske temperature. Ako je vani temperatura zraka 33 klima se mora namjestiti na 26 ili 27 stupnjeva.
Liječnici tvrde kako je velika razlika prevelik šok za organizam odnosno dodatni napor za kardiovaskularni sustav, što je za kronične bolesnike kontraproduktivno.

PREDSTAVLJEN MASTER PLAN RAZVOJA TURIZMA NAšE žUPANIJE


Dolaskom ljetnog razdoblja započinje i turistička sezona u pravom smislu. Tako je nedavno u splitskom Hotelu Marjan gradonačelnicima gradova i općina županije predstavljen Master plan razvoja turizma najveće hrvatske županije.
Osnovni naglasak strateškog turističkog dokumenta je na poboljšanju smještajnih kapaciteta te produženju turističke sezone. Moglo se čuti kako se razvoj turizma naše županije mora temeljiti na uskoj suradnji javnog i privatnog partnerstva.
Zamjenica župana Andjelka Vuko istaknula da lokalna samouprava mora osigurati infrastrukturu za razvoj turizma svih vrsta, osobito nautičkoga, kulturnog te ekološkog turizma. Tako je nedavno raspisan natječaj za projekt Eko-etno selo s kojim želimo omogućiti razvoj seoskog turizma i gospodarsku revitalizaciju svih krajeva županije kazala je dožupanica Vuko.

MLJEKARA "MILS" USKORO U SINJU

Ovih dana potvrđuju iz Gradske uprave poptisat će se kupoprodajni ugovor izmedju grada Sinja i Splitske mljekare Mils. Pregovori su privedeni kraju tako da se u narednom kraćem razdoblju može očekivati dolazak tvrtke u naš kraj. Sinjski dogradonačelnik Velibor Milošević ističe kako će tvrtka Mils doprinijeti dodatnom zapošljavanju ljudi iz ovog kraja kao i mogućnost kooperativnih poslova brojnih privrednika.

GLAZBENA VEčER NA IZVORU RUDE


Na poznaton izvorištu rijeke Rude kod stare kamene vodene mlinice ove subote obilježava se početak ljeta kao i očuvanje poznatog izvorišta ,koji je i ekološki zaštićeni krajolik. U večernjim satima uz domaće kulinarske specijalitete i hladne napitke održat će se i glazbena večer na kojem će nastupiti poznati glazbenik Nenad Vetma. Večer će upotpuniti i manekenke u reviji kupaćih kostima.

VRIJEME

Sparno je i vruće. Temeperatura zraka iznosi 36, a mora 25 stupnjeva Celzijevih. U nastavku dana vruće i sparno. Sutra se očekuje najveći toplinski udar s dnevnom temperaturom zraka i do 38 stupnjeva Celzijevih.