Utorak, 28.06.2005.

SASTANAK PREDSJEDNICE žUPANIJSKE GOSPODARSKE KOMORE SA POGLAVARSTVOM I PODUZETNICIMA GRADA SINJA

U Gradskoj vijećnici jutros je održan sastanak predsjednice Gospodarske komore splitsko - dalmatinske županije Jadranke Radovanić sa sinjskim gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem, Pročelnikom za gospodarstvo i gospodarstvenicima Cetinskog kraja. Na sastanku, koji je bio više tehničkog karaktera, bilo je riječi o 192 mala poduzeća na području Cetinske krajine, od čega njih 30 nemaju ni jednog zaposlenog, što ubuduće ne bi smjelo biti praksa, te bi svaki mali poduzetnik trebao imati najmanje po jednog zaposlenog, što bi uveliko pomoglo i smanjenju broja nezaposelnih na području Cetinske krajine.

UPISI U SREDNJE šKOLE

Počele su prijave za upis u sinjske srednje škole. Budući srednjoškolci prijavu mogu predati do kraja tjedna. Već tradicionalno su atraktivni upisi u sinjske gimnaziju. U gimnaziju Dinka šimunovića i ove godine upisat će se 90 učenika, a u franjevačku klasičnu gimnaziju upisat će se 60 učenika.
Za upis u prve razrede srednjih škola u ljetnom upisnom roku primaju se do 30. lipnja i 1.srpnja, rezultati će objavljeni 4. srpnja, dok su 5. srpnja upisi.
Prijave za upise u drugom upisnom krugu ljetnog roka primat će se 6. srpnja, rezultati će biti objavljeni 7., a upisi će biti 8.srpnja.
Učenici koji se ne uspiju upisati u lipnju ili srpnju, moći će to učiniti u jesenskom roku . Prijave za upis zaprimaju se 29. kolovoza, ljestvica poretka bit će objavljena 30. kolovoza, a upisi će biti 31. kolovoza.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Treća sjednica gradskog poglavarstva grada Sinja održati će se u četvrtak 30. lipnja u 13 sati. Na dnevnom redu razmatrat će se 4 točke dnevnog reda i to: Revizija Proračuna za 2004godinu, Informacija o izvršenju proračuna za razdoblje od 1. Siječnja do 31. Svibnja tekuće godine kao i informacija o trenutnom stanju poslova, preuzetim poslovima i potpisanim ugovorima u komunalnioj infrastrukturi te Prezentacija projekata poduzetničkih potpornih investicija i Poduzetničkog centra Sinj.

POčELA REKONSTRUKCIJA KANALIZACIJSKOG SUSTAVA U VRLICI

U Vrlici su počeli radovi na kompletnoj rekonstrukciji kanalizacijskog sustava. Cjelokupan projekt vrijedan 2,5 milijuna kuna za kojega je novac izdvojilo Ministarstvo mora, prometa turizma i razvitka trebao bi biti dovršen do kraja srpnja, a radove u potpunosti izvodi vrličko komunalno poduzeće "Usluga".

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DAVORA DOMAZETA-LOšE

U organizaciji Ogranka matice hrvatske iz Sinja u četvrtak 30.lipnja od 20,30 minuta održati će se promocija knjige Davora Domazeta-Loše "Dani Kaosa". Knjigu će u gradskom kinu uz autora predstaviti i fra Luka Tomašević.

ZABRANA RIBOLOVA NA DIJELU CETINE KOD HANA

Predsjedništvo športsko ribolovnog društva Cetina - Sinj donijelo je odluku o zabrani ribolova na dijelu rijeke Cetine od mosta na Hanu uzvodno od Gazinovih kuća. Odluka je donešena jer je isti lokalitet evidentiran kao prirodno mrijestilište autohtone pastrve, a sve u svrhu njene zaštite. Zabrana nastupa 1 srpnja.

Na zaštićenom lokalitetu biti će dozvoljen ribolov u turističke svrhe, natjecateljsko sportske svrhe, isključivo po sistemu "ulovi i pusti" isključivo uz dozvolu šRD Cetina.

ZABRANA LOžENJA VATRE NA OTVORENIM PROSTORIMA

Policijska uprava splitsko - dalmatinska podsjeća da je do 31. listopada, u skladu sa županijskom odlukom o uvjetima loženja otvorene vatre, na snazi zabrana spaljivanja korova, suhe trave i otpada, odnosno loženje vatre na otvorenim prostorima, budući da su upravo to najčešći uzroci požara.

Za nepridržavanje odredbi županijske odluke o zabrani loženja vatre na otvorenim prostorima, propisane su prekršajne kazne za fizičke osobe u iznosu od 500 do 5 tisuća kuna, kao i u iznosu od 2 tisuće do 25 tisuća kuna prema članku 51. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ili kazna zatvora do 60 dana.

VRIJEME

Prevladava sunčano i iznad prosječno toplo vrijeme.U nastavku dana vruće i sparno. Mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35 stupnjeva Celzijevih.