Srijeda, 28.05.2014.

Edukacija ‘Strateško planiranje u kulturi’

Grad Sinj i Kulturno umjetničko središte organiziraju edukaciju ‘Strateško planiranje u kulturi’ koja će se održati 2., 3. i 4. lipnja u potkrovlju Galerije Sikirica.
Cilj edukacije je podići kapacitete polaznika u području kulturnih i javnih politika, razumijevanje važnosti strateškog planiranja, ne samo u organizacijama kulture nego i na gradskoj razini, osobito u trenutku kada se Hrvatska pozicionira u EU i počinje novi ciklus financiranja kulture kroz projekt Kreativna Europa 2014. – 2020. godine. Također valja napomenuti da u skoroj budućnosti neće biti moguće financiranje projekata organizacija/gradova koje nemaju strateške planove.
Program je moguće prilagoditi za specifična područja: kazalište, muzejska djelatnost, pučko otvoreno učilište, odjel za društvene djelatnosti u lokalnoj samoupravi, organizacijama civilnog društva. Edukaciju će voditi dr.sc. Vitomira Lončar, doc.art.
Molimo sve zainteresirane da se prijave na na e-mail: galerija.sikirica@gmail.com ili na telefon 021/826-014. Edukacija je besplatna za sve polaznika
IZVOR: WWW.FERATA.HR

HKDMST poziva svoje članove na Duhovnu obnovu

Sinjski ogranak Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara poziva svoje članove na nacionalnu Duhovnu obnovu, koja će se održati 14. lipnja u Karlovcu.
Jednodnevnu Duhovnu obnovu predvodit će Nacionalni duhovnik HKDMST-a, velečasni Krunoslav Pačelat. Prijave i rezervacije (s 50 kuna) traju do 1. lipnja, a zainteresirani se mogu obratiti na brojeve 098/973-6338 i 091/205-6044.
Uz medicinske sestre mogu se prijaviti i ostali zdravstveni djelatnici, članovi njihovih obitelji te simpatizeri Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ćiva pobjednik utrke u ŠibenikuSinjanin Ivica Cvitković Ćiva pobjednik je brdsko-biciklisitčke utrke u kategoriji ‘rekreacija’, koja je održana u Šibeniku, u organizaciji BK ‘Faust Vrančić’.
U četiri kategorije nastupilo je preko 70 biciklista iz Hrvatske te trojica iz inozemstva.
Osim Ivice Cvitkovića Ćive u utrci je nastupio još jedan član BU ‘Vlaji’ Sinj – Dragan Jelinčić, koji je zauzeo odlično peto mjesto.
IZVOR:  WWW.FERATA.HR