Subota, 28.05.2011.

Obilježavanje 20. obljetnice OS RHU okviru svečanog obilježavanja 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, danas će se na stadionu NK 'Zagreb' u Kranjčevićevoj ulici od 16 sati održati središnja svečanost povodom Dana OSRH i Dana Hrvatske kopnene vojske.
 IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Sjednica OV Hrvaca

Jučer je održana 13. sjednica Općinskog vijeća općine Hrvace.
Vijećnici su između ostalog raspravljali o Izvršenju proračuna za 2010. godinu. Načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak kazao nam je kako je konstatirano da su porezi od dohotka i prireza za 12% smanjeni u odnosu na 2009. godinu.
'Ohrabrujuća je vijest da je u zadnja 4 mjeseca zabilježeno povećanje tih poreza pa se očekuje da bi se rast mogao nastaviti u 2011. godini', dodaje Bošnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Braniteljske zajednice na Jarunu

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u prigodi obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske za danas je organiziralo predstavljanje braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske na zagrebačkom Jarunu.
 Na ovom predstavljanju, koje je počelo u 10 sati, sudjeluju i braniteljske zadruge s područja Cetinskog kraja: Patriot, Peka, Dalmacija ruralis, Samar, Koštradina, Kravlji rog, Bila vrila, Konjanik, Pomoć u kući, Lovdžija i Pršut. U svom predstavljanju Zagrepčanima i drugim posjetiteljima predstavit će se sa svojim gastronomskim proizvodima, turističkom ponudom, autohtonim suvenirima i ostalim sadržajima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina do ponedjeljka je akcijski avanturistički film 'Brzi i žestoki 5', koji će se prikazivati s početkom u 20,15 sati. Do nedjelje, od 18,30 sati, u sinjskom kinu prikazivat će se animirani film 'Rio' koji je sinkroniziran na hrvatski jezik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D1.

Na riječkoj obilaznici zatvoren je izlazni krak na čvoru Rujevica u smjeru Zagreba.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.
IZVOR: HAK
...