Četvrtak, 28.05.2009.

"POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

Autoškola Semafor provodi edukativnu akciju "Pomozimo djeci u snalaženju u prometu". Danas, 28. svibnja, u 9,30 predavanju su nazočili predškolci iz alkarića, a najavljen je dolazak i djece iz Brnaza. Iz autoškole Semafor zamolili su i ravnateljstvo dječjeg vrtića žabica da se jave u autoškolu Semafor zbog dogovora o terminima.

"DAN VRTIćA"

Dječji vrtić Bili cvitak Sinj nizom akcija obilježava Dan vrtića. Danas, 28. svibnja, će oko 500 djece iz dječjih vrtića obučeni u cvjetove prodefilirati gradom , a kasnije se i družiti na košarkaškom igralištu. U program je uključen i cvjetni korzo koji će se održati sutra rekla je ravnateljica vrtića Dijana župić.

OBAVIJEST

Aeroklub Sinj organizira upis novih kandidata za osnovnu padobransku obuku. Upis je otvoren do 6. lipnja do 19,00 sati, kada će se u prostorijama aerokluba održati prvi radni sastanak sa prijavljenim kandidatima. Dodatne informacije kao i prijave mogu se realzirati kod voditelja padobranske sekcije na broj mobitela 098/186-5460.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras u 20,30 sati prikazuje se film "X-man-početak". Film će igrati i za vikend.

OBAVIJEST

Dramska udruga "Most" iz Trilja večeras gostuje u Domu kulture u Dugopolju, gdje će izvesti predstavu "Večernja škola 4", autorice Nade Lapić. Predstava će početi u 20,00 sati, a ulaz je besplatan.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJUGradsko društvo Crvenog križa i klub dobrovoljnih darivatelja krvi Trilj organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u petak, 29. svibnja, od 9 do 13 sati u restoranu Dalmacija u Trilju. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji i daruju krv za potrebe transfuzijskog odjela KBC-a Split.

KRONIKA 92

PP SINJ, 27.05.2009. g., oko 20,30 sati, u Vedrinama, grad Trilj, 46-godišnjak je upravljao je traktorom marke IMV, bez reg. oznaka, te se kretao poljskim putem između dviju oranica. Za traktor je bila zakačena prikolica na kojoj se nalazilo 60-tak bala sijena koje nisu bile vezane niti učvršćene, dok je na jednoj od bala sijena sijedio sedamdesetogodišnjak. Dolaskom do predjela zvanog "Piraguša", poradi neravnog terena, prikolica se zaljuljala zbog čega su bale sijena popadale sa prikolice zajedno s sedamdesetogodišnjakom. On je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja. Liječnik HMP Sinj je u 20,40 sati konstatirao smrt. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije poradi obdukcije.
IZVOR: PU SD