Ponedjeljak, 28.05.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 27.05.2007.g. oko 18,20 sati, u mjestu Hrvace, zaseok Pletikosići, na DC-1, dvadesetjednogodišnjak je upravljao OA marke opel kadet, splitskih reg. oznaka iz pravca Sinja te je uslijed neprilagođene brzine vozilom sletio van kolnika. Vozač je zadobio TTO i zadržan je na Odjelu JIL-a KB Split, te se nalazi u životnoj opasnosti.
IZVOR: PU SD

ODRžANA "2. BICIKLIJADA"


Više od 100 djece, mladih i odraslih biciklista sudjelovalo je u ovogodišnjoj Drugoj sinjskoj biciklijadi na stazi od Sinja do Otoka i natrag do Aerodroma Sinj. U organizaciji Udruge ''Srma'', pod pokroviteljstvom Grada Sinja i suorganizaciji športske zajednice Grada Sinja, te organizacijsku stručnu podršku sinjskih profesora tjelesnog odgoja, na Piketu, ispred Aerokluba Sinj organizirane su biciklističke natjecateljske igre. Najboljima su podijeljene medalje i prigodni darovi - bicklistički rekviziti čiju su nabavu omogućili donatori:
...

NESLUžBENI REZULTATI IZBORA ZA VIJEćA MJESNIH ODBORA

Prema prvim neslužbenim informacijama Gradskog izbornog povjerenstva za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora koji su održani jučer u Sinju Od sveukupnog broja upisanih birača 20527, biračko pravo je iskoristilo 2802 birača ili sveukupno 13,65%.

U mjesnom odboru Sinj najviše glasova birača dobila je koalicijska lista SDP, HSLS-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a 47%, dok je 40,22 % glasova osvojio HDZ, koalicijska lista HčSP, HB-a, HPP-a dobila je 6,78 posto, a Demokratski centar 4,9% glasova birača. Od ukupno upisanih 9267 birača ukupno je glasovalo 875 što u postotku iznosi 9,44%.
...

OBAVIJEST

Centar za vozila Hrvatske i ove godine od danas do 2. lipnja provodi akciju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila. U navedenom peridu svi zainteresirani mogu potpuno besplatno provesti tehničku kontrolu svojih vozila te blagovremeno smanjiti mogućnost prometne nezgode uvjetovane tehničkom neispravnošću. Akcija je u potpunosti dragovoljna i besplatna, a provodi se svakim radnim danom od 7-20 sati u stanici za tehnički pregled u Sinju.

HUMANITARNA AKCIJA

U Udruga «SRMA» iz Sinja organizirala je prikupljanje odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju «Fra Ante Sekelez» u Vrlici. čista odjeća i obuća ravnih potplata mogu se donijeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10,00 do 13,00 sati, te utorkom i četvrtkom od 18,00 do 21,00 sat.
Sabirno mjesto je u ulici Put kina br. 5., kod košarkaškog igrališta, a akcija će trajati do 2. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti i na telefon Udruge Srma broj 661 - 661.

KINO DANAS

U sinjskom gradskom kinu večeras «Spiderman 3». Nova priča o čovjeku pauku u kojoj se Peter Parker bori protiv zločinaca dok pokušava uskladiti obveze super heroja i privatni život. Nepoznata crna supstanca iz drugog svijeta mijenja njegovu osobnost. Film se prikazuje u 20 sati i 45 minuta.

SPORT

U vrlo važnom susretu 3. Hrvatske nogometne lige-Jug Junak je na svom travnjaku pobijedio GOšK Adria-Chem rezultatom 3:0. U susretu 4HNL jučer su nogometaši Hrvaca pobijedili OSK 2:1, dok su nogometaši Glavica poraženi u Raštanima 4:2.