Četvrtak, 28.04.2016.

Andreja Vukasović dobitnica stipendije ‘Za žene u znanosti 2016.’!



Mlada sinjska znanstvenica, dr. med. Andreja Vukasović dobitnica je stipendije nacionalnog programa L’OREAL – UNESCO ‘Za žene u znanosti 2016.’ Riječ je o programu koji se provodi već 10 godina, s ciljem podizanja svijesti o ženama u znanosti i pružanjem potpore znanstvenicama do 35 godina starosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga Novi put organizira ‘Štafetno nadmetanje loptama’

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put sutra, 29. travnja u OŠ Ivana Lovrića u Sinju organizira ‘Štafetno nadmetanje loptama’.
Naime, Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put za školsku godinu 2015./2016. od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobila je financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti pod nazivom ‘Mladi cetinskog kraja za zdravlje – U SRIDU’ koji će se provoditi u svim odgojno – obrazovnim ustanovama na području grada Sinja i cetinskog kraja. Do sada su provedene interaktivne PowerPoint prezentacije pod nazivom ‘Biram zdravlje’ te nagradni tematski kvizovi znanja u osnovnim školama Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski/Han i Ivana Lovrića u Sinju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izjave Milačića, Bobana i Krstića nakon pobjede Alkara nad VROS-om

Nakon sinoćnje sjajne pobjede nad Osijekom u Sinju od 85:59, Alkar je osigurao mirnu završnicu sezone.
Sinjani su ovom utakmicom došli korak do teoretske potvrde o ostanku u A1 ligi, zbog čega svoje zadovoljstvo nije krio trener Damir Milačić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prometna nesreća u Brnazama

Jutros u 6,40 sati na državnoj cesti D1 u Brnazama, kod Masle, dogodila se prometna nesreća.
U sudaru osobnog i teretnog vozila ozlijeđen je vozač osobnog vozila, koji je kolima Hitne medicinske pomoći upućen na liječničkju obradu u Split. O kakvim je ozljedama riječ iz KBC Split još nije potvrđeno, no iz PP Sinj ističu kako se najvjerojatnije radi o lakšim ozljedama.
Za vrijeme obavljanja očevida, koji je završio u 8 sati, promet se odvijao otežano, uz fizičku regulaciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR