Utorak, 28.04.2015.

Sajam braniteljskih zadruga u čast 4. gardijske brigadeU Splitu se danas obilježava 24. godišnjica od osnutka 4. gardijske brigade. U čast brigade otvoren je Sajam braniteljskih zadruga.
Nakon svečanosti kod Vile Dalmacije, gdje su položeni vijenci na mjestu gdje je 28. travnja 1991. godine utemeljena ova slavna brigada, na Rivi je otvoren Sajam braniteljskih zadruga. Na Sajmu je svoje proizvode predstavilo 30 zadruga iz cijele Hrvatske, a među njima i braniteljske zadruge s područja Cetinskog kraja. Izložbene prostore branitelja uz predsjednika Udruge veterana 4. GBR Božu Zadru obišli su župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac, general Mirko Šundov, pomoćnica ministra branitelja Nevenka Benić i ostale osobe iz javnog i društvenog života županije, kao i brojni Splićani i veliki broj stranih i domaćih turista.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Humanitarna akcija sinjskih rukometaša: Pomozimo Karlu i Luki!

Rukometni klub Kamičak, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Sinj pokreće humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći za obitelj Šarić iz Splita.
Tina i Nenad Šarić roditelji su dvojice dječaka – 18-mjesečnog Karla i 6-mjesečnog Luke, rođenih s Downovim sindromom. Zbog teške materijalne situacije, nisu u mogućnosti svojim sinovima priuštiti prijeko potrebne terapije, a uskoro bi trebali napustiti podstanarski stan u kojem žive i njihova daljnja budućnost je neizvjesna. Nakon što su doznali za probleme obitelji Šarić, u RK Kamičak nisu dugo razmišljali – upregnuli su sve snage kako bi im koliko-toliko pomogli.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Promocija Sinja i Alke u SAD-uNa poziv naših dviju sugrađanki s američkom adresom, gđe Marine Pavletić i i gđe Gordane Čačinović, u svibnju će se u Chicagu i New Yorku održati promocija 300. obljetnice slavne pobjede nad Osmanlijama i viteške Alke te promocija Sinja kao destinacije aktivnog turizma.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan 1. dio sjednice Gradskoga vijeća, nastavak u četvrtak

Ni 17. sjednicu, sa 15 točaka Dnevnoga reda, sinjski gradski vijećnici nisu uspjeli odraditi u jednom danu. Tako će sjednica biti nastavljena u četvrtak, 30. travnja u 17 sati. Sjednica je počela oko 15,40 sati, a nakon što se u šest sati vijećanja raspravilo samo sedam točaka Dnevnoga reda, na prijedlog nezavisnog vijećnika Mira Bulja odlučeno je da se nakon rasprave o 8. točki Dnevnoga reda sjednica prekine i nastavi drugi dan.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR