Četvrtak, 28.04.2011.

"Što bi dao da si na mom mjestu?“

U prostorijama Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen projekt pod nazivom „Što bi dao da si na mom mjestu?“.
Projekt je započeo 23. prosinca 2010. godine i trajat će do 22. prosinca 2011. godine, a provodi ga Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije u partnerstvu s Udrugom za civilno drušvo i kvalitetu življenja Srma iz Sinja te ga financira Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj.
...

Obavijest

Dječji vrtić «Trilj» u Trilju oglašava upis djece u Vrtić za 2011./12.godinu. Prijave za upis djece primat će se od 02.05. do 20.05.2011.godine, svakim radnim danom u vremenu od 09,00 do 18,00 sati u Dječjem vrtiću «Trilj» u Trilju u ulici Ante Starčevića 15.
IZVOR: GRAD TRILJ

...

Izložba fotografija

U galeriji Galiotović večeras u 19 sati otvara se izložba fotografija pod nazivom 'XV. međunarodni doživljaj svjetske baštine 2010.' Izložbu je organizirao Hrvatski foto savez, u suradnji sa domaćinom Foto video udrugom Sinj. Oko dvije stotine fotografija iz 59 zemalja svijeta predstavljaju mladi fotografi. Hrvatska će biti zastupljena sa osam fotografija snimljenih u Slavonskom ambijentu. Nastavak ovog rada kroz fotoradionice mladih, poslije Hvara,odvija se u Sinju, a poslije se seli u Imotski. Nakon odabira radova snimljenih kulturnih znamenitosti iz našeg kraja, izložba u novom ambijentalnom izričaju putuje svijetom i prenosi ljepote, tradicije, vjere i baštine ljudi Cetinskog kraja.
WWW.FERATA.HR

Sport

Split - Alkar 55:72

U subotu, 30. travnja, s početkom u 16 sati u Splitu će se odigrati turnir ragbi veterana. Dolazak na turnir potvrdile su ekipe iz Francuske, Italije te dvije domaće momčadi, Ragbi kluba 'Sinj 78' i domaćin 'Ragbi 59' (Split). Svi veterani koji još nisu potvrdili svoj dolazak, a žele nastupiti na turniru,  mogu se javiti voditelju veteranske sekcije RK Sinj gos. Stipi Modriću na broj 098/394-929. Turnir se igra pod pokroviteljstvom Europskog veteranskog ragbi saveza (EVRA), a polazak iz Sinja (osobnim automobilima) zakazan je za 15 sati od igrališta kod pizzerije Fantazija.
WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog jake bure zabranjen je promet na dionici Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.
Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do tunela Tuhobić i na vijaduktu Drežnik. Na autocesti A1 od vijadukta Božići do južnog dijela tunela Sv.Rok zbog bočnih udara vjetra brzina je ograničena na 60km/h.
Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima.

Zbog radova je za sav promet zatvorena državna cesta D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je preko Otočca.

Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Kraljevečki Novaki i Popovec, u smjeru Varaždina, vozi se pretjecajnim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Buzin do čvora Lučko vozi se jednom stranom kolnika uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Kroz tunele Plasina i Mala Kapela na autocesti A 1, vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Zbog radova, brza cesta Solin-Klis (D1) bit će zatvorena za promet danas od 10,00 do 10,30 i 22,00 do 22,30. Promet će teći obilazno starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK
...