Srijeda, 28.04.2010.

“Dani Dalmatinskih planinara”

U petak, 30. travnja, na Vrdovu počinju “Dani Dalmatinskih planinara”  kojeg organiziraju planinarska Udruga Dinaridi iz Splita i Planinarsko društvo Sv. Jakov iz Bitelića. Predsjednik planinarskog društva sv. Jakov, Dražen Buljan kaže kako očekuju više od tisuću  planinara ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja, a pripremili su i zanimljiv program. Uz zanimljive planinarske ture i tematsko predavanje održati će se i utrka “extreme expirience”  u disciplini brdske biciklističke utrke.
Planinarski dani zatvorit će su u nedjelju dodjelom zahvalnica uz planinarska natjecanja i druženja.

Obavijest

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, te ultrazvučni pregled. Akcija će se održati 4. svibnja. Prijave se primaju  svakim danom od 10,00 do 12,00 na tel. 821 121.

Obavijest

“Likomed Veterina” na području općine Otok i sutra, 29. travnja, će obavljati larvicidnu dezinsekcija polaganjem kompresa u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz tekuće vode. Dodatne informacije na broju telefona 701-400.

Sport

U subotu 01. svibnja u Otoku će se održati  četvrti put zaredom ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Trka se boduje za New balance planinski kup, New balance juniorski planinski kup i klupsko prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju. Kako nas je izvjestio ispred organizatora Atletskog kluba Otok Ante Katić  očekuje se preko 100 sudionika utrke. Pripremljen je bogat fond nagrada, a svaki sudionik utrke dobit će atletsku majicu od likre. 

Ženski nogometni klub Glavice koji se trenutno natječe u Hravatskoj nogometnoj ligi-jug vrši upis novih članova. Upisi se vrše  na športskom centru Glavice za vrijeme treninga ili pozivom na broj 095/80-94-367 i 091/76-94-202.

Promicanje GZK

Agencija za promicanje izvoza i ulaganja Hrvatske Gospodarsku zonu Kukuzovac uvrstila je u kategoriju "Trenutno najspremnijih projekata za financiranje"  među industrijskim poslovnim zonama nacionalnog/internacionalnog karaktera. Iz Splitsko – dalmatinske županije u istoj kategoriji je i Poslovna zona Vučevica.    

Ročište SMS-a

Na ispitnom ročištu SMS-a, priznata su potraživanja dužnika od oko 109 miljuna kuna, od čega radnici potražuju oko 3 milijuna kuna. U ovo dugovanje nisu uračunata potraživanja razlučnih vjerovnika koji se nisu prijavili i kao stečajni vjerovnici, koji potražuju još oko  40 milijuna kuna. Sljedeće je ispitno ročište 5. svibnja, a izvještajno 6. svibnja.

Crna kronika

Teže tjelesne ozljede zadobila je mlađa ženska osoba, u prometnoj nesreći koja se jučer poslijepodne oko 17,20 dogodila u triljskom naselju Ugljane. Prilikom slijetanja vozila s državne ceste ozljeđena je vozačica, koja je bila sama u vozilu. Zadržana je na liječenju u KBC-u Split i izvan je životne opasnosti.

Tribina Udruge obitelji s četvero i više djece

U Udrugu obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, 4 plus, do sada je učlanjeno 130 obitelji sa 600 - tinjak djece. Kako bi se Udruga predstavila što većem broju zainteresiranih, u petak će se u triljskoj kino dvorani održati tribina, na kojoj će biti predstavljeni statut i rad Udruge. Tribina će početi u 19,00 sati.

Sport

Alkar danas, 28. travnja,  u Sinju igra utakmicu 2. kola kvalifikacija s izravnim konkurentom za ulazak u A 1 ligu – riječkim Kvarnerom. Susret će početi u 19,30.

Danas, 28. travnja, će se igrati polufinalni susreti Županijskog nogometnog kupa. U Prološcu od 16,30 igraju Mladost i Hrvace, a u Žrnovnici Mosor i Split.

Vrijeme

Pretežno sunčano uz mjestimičnu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura ili sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 17 stupnjeva, a dnevna će se kretati od 19 do 24 °C.