Utorak, 28.04.2009.

OBAVIJEST

Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati podružnica Sinj u četvrtak, 30. travnja u 18,00 sati, u Galeriji Galiotović u Sinju održat će tribinu pod nazivom HNS (Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati) za narodno zdravlje. Predavač će biti prim. Doc. Dr. sc. Mladen Smoljuanović, nastavnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da nazoče predavanju.

"IZBORI 2009."

U ponoć je istekao rok za predaju kandidatura za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 17. svibnja. Lokalna izborna povjerenstva u roku od 48 sati moraju objaviti sve pravovaljane kandidature i liste.

Izborno povjerenstvo Grada Sinja zaprimilo jer 7 kandidacijskih lista za gradsko vijeće i 4 liste za gradonačelnike i njihove zamjenike. U gradu Trilju predano je 9 kandidacijskih lista za vijeće i 3 za gradonačelnike i njihove zamjenike. Izbornom povjerenstvu Vrlike pristiglo je 5 lista za vijeće i 4 za kandidate gradonačelnika i zamjenika. U općini Otok 6 je lista za općinsko vijeće i 4 za načelnika i zamjenika općine. U Hrvacama 5 je kandidacijskih lista za općinsko vijeće i 4 liste za načelnika i zamjenika i u općini Dicmo 5 lista za općinsko vijeće i 4 kandidature za načelnike i zamjenike.

Prema neslužbenim statističkim podacima u 6 jedinica lokalne samouprave 82 su vijećnićka mjesta za koje će se natjecati 535 kandidata u 37 lista. Za 3 mjesta gradonačelnika i tri mjesta načelnika općina kandidirale su se 23 osobe. Izborna kampanja počinje u četvrtak 30.travnja

U subotu 02. svibnja godine istječe zakonski rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak u popisu birača.

Kako bi građani mogli ostvariti svoja prava , službe nadležne za popise birača u uredima državne uprave u svim hrvatskim županijama, moraju u subotu 02. svibnja 2009. godine, unatoč neradnom danu, raditi od 08.00 do 16.00 sati.

SINDIKAT VOZAčA I PROMETNIH RADNIKA AUTOPRIJEVOZ SINJ PO TREćI PUT ZATRAžIO SASTANAK SA UPRAVOM TVRTKE

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj uputio je Upravi poduzeća treći zahtjev za hitno održavanje sastanka između predstavnika Sindikata i Uprave Autoprijevoza. Tema sastanka trebala bi biti ostvarivanje prava radnika iz radnoga odnosa. Sindikat predlaže da se sastanak održi do 30. travnja.

RENGEN U SINJU NE RADI VEć 2 TJEDNA

Rendgen u sinjskom Domu zdravlja izvan fukcije je već drugi tjedan. Prije nekoliko dana oštećeni dio je zamijenjen, no ponovno je vraćen u tvrtku Simmens uz obrazloženje djelatnika koji ga je mijenjao kako će novi dio moći postaviti kada bude plaćen. Dr. Miran Propadalo ravnatelj županijskog Doma zdravlja istaknuo je kako kvar stoji 65.000 kuna te da su kontaktirali županiju da iznađe financijsko riješenje za saniranje kvara, a također je istaknuo kako bi bilo dobro da se i grad Sinj uključi u financiranje, ukoliko je u mogućnosti.

VIJESTI IZ DICMA

Podružnica HNS-LD Dicmo u 19 sati u O.š. "Ante Starčević" organizira degustaciju i ocjenjivanje vina u nazočnosti poznatog degustatora dr Ivana Peze. Organizatori pozivaju sve sumještane da sudjeluju u ovoj degustaciji koja bi, kažu, trebala prerasti u tradiciju.

PETAR MALBAšA, POčASNI čLAN UDRUGE VETERANA 4. BRIGADE

U Spaladium areni večeras u 20,30 sati održat će se humanitarni koncert "četiri prijatelja za četvrtu". Na koncertu će nastupiti Marko Perković Thompson, Mladen Grdović, Dražen Zečić i Mate Bulić. Prihod s koncerta namijenjen je za izgradnju spomenika 4. gardijskoj brigadi u Splitu.
Danas u 12 sati u Domu Hrvatske vojske u Lori održana je svečana akademija 4. brigade kojoj je nazočilo pet ratnih zapovjednika brigade. Na svečanosti je snimatelju HTV-a Sinjaninu Petru Malbaši uručena povelja počasnog člana-veterana 4. brigade.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 19,00 sati prikazuje film za djecu "Priče za laku noć" sa Adamom Sendlerom u glavnoj ulozi.

SPORT

Večeras se igra zaostali susret 2. Hrvatske rukometne lige između Hrvatskog dragovoljca i triljske Cetinke u Splitu.

U susretima 3. boćarske lige postignuti su sljedeći rezultati: Mirca-Pržina 18-4, Trilj-Komiža 14-8, Velebit-Otok 12-10.
U natjecanju prve županijske lige Sokol-Sinj 16-6 i Bitelić-Sutivan 6-16. Boćari Potravlja u drugoj B županijskoj ligi pobijedili su na gostovanju Gradinu 17-5.

KRONIKA 92

PP IMOTSKI, PGP TRILJ, 27.04.2009.g., na GP "Vinjani Gornji", GP "Vinjani Donji", GP "Kamensko" i GP "Prisika", zapriječen je ulaz u RH petorici državljana BiH i jednom državljaninu Crne Gore.
IZVOR: PU SD