Ponedjeljak, 28.04.2008.

SUDSKI POSTUPAK O STEčAJU NAD TVORNICOM "DALMATINKA NOVA" VRAćEN NA POčETAKNa Trgovačkom sudu u Splitu danas je trebalo biti održano izvještajno ročište u slučaju otvaranja stečaja nad tvrtkom Dalmatinka Nova. S obzirom da je Visoki trgovački sud u Zagrebu ukinuo rješenje prvostupanjskog suda iz Splita te postupak vratio na početak, sudac Ivan Basić izvijestio je stranke o novoj sudskoj odluci. 50-tak radnika Dalmatinke nove jutros je došlo na zakazano ročište kako bi među ostalim dali podršku sudcu Ivanu Basiću i stečajnoj upraviteljici Nataliji Mladino zbog otvorenog pisma kojeg su predstavnici HUS-a Dalmacije uputile ministrici pravosuđa Ani Lovrin te zatražili da pokrene postupak razriješenja stečajnog sudca Trgovačkog Suda u Splitu Ivana Basića zbog potpune nekompetencije pokazane tijekom stečajnog postupka i zbog, po njihovim riječima, namjernog odugovlačenja predmetnog stečajnog postupka. Oko 50 radnika Dalmatinke nove, kako nas je izvjestila Iva Radonja predsjednica Nezavisnog sindikata, smatra kako su sudac Basić i stečajna upraviteljica Mladineo radili svoj posao u skladu sa zakonom.

OBAVIJEST

U dječjem vrtiću Bili cvitak do 12. svibnja traju upisi djece u jaslice i vrtić za sljedeću pedagošku godinu za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave će se zaprimaju svakim radnim danom od 9 do 12 te četvrtkom od 12 do 17 sati, u dječjem vrtiću Maslačak u ulici Kneza Branimira 14 na štaliji.
Za djecu koja već pohađaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.

OBAVIJEST

U sklopu ovogodišnje velike Javno-preventivne akcije "Dani borbe protiv melanoma" građani se od danas mogu mogu prijaviti za besplatne dermatološke preglede koji će se održati u Kliničkom bolničkom centru Firule od 5 do 9 svibnja. Zainteresirani se mogu prijaviti do 30 travnja na broj 01/6596-870 radnim danom od 8 do 16 sati te dogovoriti termine pregleda.

OBAVIJEST

Planinarsko društvo Svilaja organizira odlazak na "Dane planinara Dalmacije" koji će se održati u Orebiću na Pelješcu. Detaljan plan izleta može se vidjeti na oglasnoj ploči društva, a dodatne informacijer mogu se dobiti na broju 091/564-6024.

KINO DANAS

Večeras u 20 sati u sinjskom kinu igra američki akcijski film "Točka prednosti. Usprkos lošim kritikama, film je u nešto više od mjesec dana prikazivanja zaradio preko 120 milijuna dolara, a komentari publike su uglavnom pozitivni. Mnogi ga uspoređuju s televizijskom serijom '24'.

SPORT

Jučer je na gradskom Hipodromu u Sinju održana galopska međunarodna priredba u organizaciji galopskog kluba Vreba iz Hrvaca. U trci na 1400 metara pobijedilo je grlo Don Alkaro vlasnika Joze Bilandžića iz Krušvara. U trci na 1600 metara prvi u cilju bio je Ratalmo vlasništvo Galopskog kluba VREBA. U trci trogodaca (konja starih tri godine) na 1700 m pobjednik je grlo Belami, vlasništvo Blaža šepčeka, a u glavnoj trci dana na 1800 metara još jedno slavlje za obitelj šepček jer je njihovo grlo Magambo osvojilo 1. mjesto.

U susretima 27. kola 3. Hrvatske nogometne lige Jug Junak je na Gradskom stadionu pobijedio Primorca iz Biograda s visokih 5-1, dok su Hrvace na na teškom gostovanju u Pločama poražene 3-2.
Nakon ovog kola Hrvace imaju 55 bodova, Junak 54 boda, a Zagora 53 boda. Prvenstvo se nastavlja već sutra kada je na rasporedu veliki derbi Hrvace-Zagora, dok Junak gostuje kod stobrečkog Primorca.

U susretu 4. Hrvatske nogometne lige Glavice su u gostima poražene od Postira 3-1, dok su nogometaši Tekstilca istim rezultatom poraženi od Jadrana u Supetru u natjecanju županijske nogometne lige.

Rukometaši Cetinke poraženi su na svom parketu od Solina 26-27 dok je sinjski Kamičak kao domaćin pobijedio Metković 1963 rezultatom 42-30. Rukometašice Sinja pobijedile su na svom terenu ekipu Makarske 33-21, a Cetina je poražena u Pločama od Dalmatinke 31-20.